Borsul ca medicament

21 februarie 2015 | 0 comentarii |

Pe langa rolul binecunoscut pe care il are in bucatarie, borsul are numeroase beneficii si pentru sanatate.

 

bors 2Ingredient nelipsit din nicio bucatarie, avand rolul de a da gust ciorbelor, borsul are si nebanuite calitati curative, fiind totodata indicat in curele de slabire.

Borsul se formeaza in urma fermentatiei taratelor de grau si poate fi descris ca un produs natural ce contine vitamina C, complexul de vitamine B si minerale. Aceste proprietati ii confera si calitatile unui excelent leac impotriva mahmurelii, fiind suficient un litru de bors de putina pentru a inlatura efectele neplacute ale unui chef prelungit.

In acelasi timp, consumul de bors in fiecare zi ajuta in tratarea bronsitei, a astmului si a sinuzitei. In plus, acest remediu previne aparitia complicatiilor  respiratorii. Cura cu bors se tine 3 saptamani, in care se consuma cate doua cani cu bors, cu 15 minute inainte de fiecare masa principala.

 

borsPersoanelor epuizate si fara chef de viata, le va fi suficienta o jumatate de litru de bors pentru pentru revigorarea rapida a organismului. De asemenea, pentru mentinerea organismului in forma zi de zi, se recomanda sa se bea 250 de mililitri de bors cu un sfert de ora inainte de fiecare masa principala, timp de 20 de zile. Se face apoi  o pauza de 7 zile, dupa care se repeta cura.

In cazul migrenelor, un litru de bors baut pe parcursul zilei este remediul la indemana, efectul fiind garantat daca se maseaza si tamplele cu otet de mere.

O alta calitate a borsului este aceea ca ajuta la reglarea nivelului glicemiei, pentru asta fiind necesar consumul unei cani de bors inaintea meselor principale. In plus, leacul este indicat persoanelor care se afla in convalescenta, avand efectul de a le scula de pe boala, cum se spune.

In cazul durerilor abdominale, greturilor, senzatiilor de balonare si celor  de „gura amara”date crizele de fiere, se recomanda o cana cu bors de putina,  bauta pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa.

Atentie, consumul de bors nu este recomandat persoanelor cu afectiuni gastrice.

 


Adaugati un comentariu


 

*