Dezechilibrele alimentare, tema centrala a conferintei „Sanatate prin Alimentatie”

11 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Evenimentul, ajuns la cea de-a saptea editie, va avea loc in ultimul week-end din octombrie, ca avand speakeri personalitati marcante ale lumii medicale academice.

 

Demarata la initiativa profesorului universitar Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane,  conferinta „Sanatate pirn Alimentatie” a devenit unul din evenimentele stiintifice de referinta in peisajul medical romanesc, a ajuns la cea de-a saptea editie. Evenimentul va avea loc la hotelul Ramada din Capitala, pe 28 octombrie, fiind deschis medicilor diabetologi, medicilor de familie, cardiologilor, pediatrilor, oncologilor, gastroenterologilor si internistilor, specialitati in cadrul carora nutritia joaca un rol important.

Conferinta se va desfasura pe parcursul a noua ore, in intervalul 9.00-18.00, timp in care vor avea loc mai multe sesiuni stiintifice. Acestea vor aborda in mod special noutatile din domeniile vizate in cadrul conferintei, care pun accentul pe problematica nutritiei. „Fibrele alimentare”, „Rolul nutritiei in prevenirea diabetului zaharat”, „Hidratarea corecta”, „Colesterolul alimentar si acizii grasi trans” sunt cateva dintre temele de interes ce vor fi dezbatute cu aceasta ocazie, dupa cum au precizat organizatorii.

 

Totodata, in cadrul evenimentului se doreste sa se traga un semnal de alarma asupra raspandirii tot mai ample a bolilor provocate de dezechilibrele alimentare si de dietele precare, punandu-se in acelasi timp accent pe necesitatea realizarii si implementarii unui plan de masuri pentru reducerea acestor probleme, in randul populatiei Romaniei.

Obiectivul principal, urmarit inca de la prima editie a conferintei, il constituie cresterea nivelului educatiei medicale continue, cu privire la rolul major pe care alimentatia sanatoasa il joaca in intretinerea sanatatii si prevenirea aparitiei diferitelor afectiuni.

Alimentatia sanatoasa si combaterea sedentarismului reprezinta factori esentiali in vederea mentinerii unei stari generale de bunastare a organismului, iar stilul de viata nesanatos, care include si dezechilibrele alimentare, contribuie la instalarea sau insoteste majoritatea bolilor cronice netransmisibile, printre care diabetul, afectiunile cardiovasculare si chiar cancerul.

 

Prof. dr. Nicolae Hancu

Conform declaratiilor profesorului Nicolae Hancu, cu ocazia evenimentului din 28 octombrie se doreste si informarea publicului larg, prin intermediul medicilor specialisti,  cu privire la principiile unei alimentatii sanatoase, in contextul provocarilor pe care le implică stilul de viata al omului contemporan.

„Este important ca atat publicul larg cat si medicii din Romania sa inteleaga si sa constientizeze ce reprezinta cultura nutritionala, respectiv sanatate prin alimentatie, mai ales in contextul stilului de viata al omului contemporan. Am initiat acest eveniment si am invitat ca speakeri personalitati de seama din lumea stiintifica din dorinta de a informa publicul larg despre problematica alimentatiei sanatoase precum si despre preventia anumitor afectiuni prin intermediul alimentatiei, din surse credibile, cu autoritate” a mai declarat dr. Nicolae Hancu.

La nivel mondial, 70% din vizitele medicale sunt cauzate de o alimentatie dezechilibrata, conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Acest factor constituie si o principala cauza pentru afectiunile cardiovasculare, precum hipertensiune arteriala, angina pectorala, infarct miocardic, ateroscleroza, avand legatura si cu aparitia cancerului la nivelul aparatului digestiv.

 


Adaugati un comentariu


 

*