Academia Romana promoveaza „Sanatatea prin alimentatie”

16 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Aceasta va fi tema principala dezbatuta in cadrul unei conferinte ce va reuni medici si specialisti din domeniul nutritiei.

 

congresIn 2011, sub egida Academiei Romane s-a desfasurat prina editie a conferintei „Sanatate prin alimentatie”, manifestare stiintifica ce a fost continuata si in anii ce au urmat, ajungand astfel la cea de-a parta editie, care se va desfasura anul acesta in Capitala, pe data de 25 octombrie. Manifestarea a devenit in acest timp unul dintre cele mai importante evenimente dedicate alimentatiei sanatoase din Romania, adresandu-se profesionistilor din domeniul medical si urmarind cresterea nivelului educatiei medicale continue, cu privire la rolul major pe care alimentatia sanatoasa il joaca in intretinerea sanatatii si prevenirea aparitiei diferitelor afectiuni. Cea de-a patra ediţie a conferintei „Sanatate prin alimentatie” va aduce la aceeasi masa de discutii reputati medici si specialisti din Romania iar programul manifestarii va fi  unul complex, format din patru sesiuni stiintifice, in care participantii si profesionistii in nutritie vor dezbate impreuna subiecte legate de cultura nutritionala populationala, siguranta alimentara si rolul profilactic al alimentatiei sanatoase in diferite afecţiuni ca diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, afectiunile renale sau obezitatea. De asemenea, vor fi prezentate şi cele mai noi informatii din domeniile diabetului zaharat, nutritiei si bolilor metabolice, cardiologiei si medicinei de familie.

 

Acad. Maya Simionescu

Acad. Maya Simionescu

Manifestarea stiintifica, organizata si anul acesta sub egida Academiei Romane va avea loc pe 25 octombrie, la Hotelul Ramada Parc din Bucuresti si isi propune sa evidentieze rolul major pe care il joaca alimentatia sanatoasa in intretinerea sanatatii si prevenirea aparitiei a numeroase afectiuni. Evenimentul va fi organizat stiintific de Asociatia Romana pentru Studiul Obezitatii, in parteneriat cu Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea de Nutritie din Romania si Fundatia Nationala Stiinta si Arta. Ca un preambul al evenimentului, academicianul Maya Simionescu, directorul Institutului de Biologie si Patologie Celulara Nicolae Simionescu si copresedinte al conferintei, a declarat ca stim cu totii ca noi, romanii, avem printre cele mai stresante si agitate stiluri de viata. Tocmai de aceea, pentru a ne feri de numeroase boli cauzate de dezechilibrele alimentare, este necesar sa reinvatam sa mancam sanatos”.

 

Prof. dr. Nicolae Hancu

Prof. dr. Nicolae Hancu

Intr-un comunicat remis pentru a anunta evenimentul, se precizeaza ca la nivel mondial, consumul scazut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, dupa cum arata statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Concret, consumul insuficient de fructe şi legume reprezinta cauza a 14 la suta din decesele prin cancer gastrointestinal, 11 la suta din decesele survenite prin cardiopatie ischemica si 9 la suta din cele produse prin infarct miocardic acut. In acest context, specialistii in nutritie fac apel la intensificarea eforturilor necesare elaborarii si implementarii unui plan de masuri pentru reducerea incidentei crescute a bolilor cauzate de dezechilibrele alimentare. Acest apel va fi transmis si in cadrul conferintei ce va avea loc pe 25 octombrie, creditata cu puncte EMC. Tot ca un preambul al manifestarii, prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane si copresedinte al Conferintei Sanatate prin Alimentatie sustine ca „introducerea fructelor si legumelor in dieta zilnica poate preveni majoritatea bolilor cronice netransmisibile, precum bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul si bolile pulmonare. Exista dovezi potrivit carora alimentele cu o valoare energetica ridicata, bogate in grasimi si zaharuri, favorizeaza instalarea obezitatii, in timp ce consumul adecvat de fructe si legume previne obezitatea. Iata de ce este important sa promovam principiile unei alimentatii sanatoase si sa imbunatatim cultura nutritionala a populatiei printr-o educatie nutritionala continua”.

 


Adaugati un comentariu


 

*