Cele mai noi tehnici interventionale, prezentate la Conferinta Nationala de Cardiologie CardioNET

La evenimentul stintific organizat zilele acestea la Targu Mures participa specialisti din noua tari, discutiile axandu-se pe progresele actuale in acest domeniu medical.

 

congresLa Targu Mures s-au deschis, ieri, lucrarile celei de-a XVI-a editie a Conferintei Nationale de Cardiologie CardioNET. Importantul eveniment stiintific este organizat in parteneriat de Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures, Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Maghiara de Cardiologie si Centrul Medical Cardiomed, in colaborare cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures.

Conform organizatorilor, la conferinta participa anul acesta atat specialisti din Romania, cat si invitati straini din noua tari, principalele subiecte aflate in discutie fiind legate de progresele actuale in domeniul imagisticii cardiace, electrofiziologiei, sindroamelor coronariene acute si noilor ghiduri europene in diagnosticul si tratamentul bolilor cardiovasculare.

Totodata, dezbaterile stiintifice care au loc pe parcursul celor trei zile ale conferintei se vor axa si pe abordarea interdisciplinara a multiplelor afectiuni din patologii conexe, precum si pe initierea Registrelor de Insuficienta Cardiaca si de Boli Arteriale Periferice, similare Registrului Regional de Infarct.

 

Dr. Theodora Benedek

Dr. Theodora Benedek

Anul acesta, presedintele conferintei este prof. dr. Imre Benedek, care a declarat in deschiderea lucrarilor ca pe langa sectiunea de interdisciplinaritate, in programul manifestarii stiintifice se regaseste si sectiunea de imagistica in cardiologie, in cadrul careia vor fi prezentate cele mai noi descoperiri in domeniu. Din fericire, si cardiologia romaneasca are cu se se mandri la acest capitol, cu Centrul de Cercetare in Imagistica Cardiaca Avansata, recent inaugurat in cadrul Centrului Medical Cardiomed. „Centrul a reusit sa atraga intr-o perioada foarte scurta de la formare, o suma de peste 4 milioane de euro din granturi de cercetare nerambursabile pentru crearea unei platforme imagistice de inalta performanta, unica in Romania, fiind in faza de contractare cu autoritatile publice. Aceasta va servi la asigurarea unor servicii medicale superioare bolnavului cardiovascular care se adreseaza centrului nostru, unitate cunoscuta ca centru de elita, de referinta de plan national in domeniul bolilor cardiovasculare”, a declarat la randul sau medicul Theodora Benedek, co-presedintele evenimentului.

 

Dr. Imre Benedek

Dr. Imre Benedek

De asemenea, la Conferinta CardioNET, o alta sectiune se va concentra pe tratamentul sindroamelor coronariene acute, in cadrul careia sunt prezentate rezultatele registrelor destinate tratamentului infarctului miocardic acut. „Sectiunea a fost inaugurata de domnul profesor Benedek in urma cu multi ani si se dezvolta de la an la an. In cadrul sau sunt prezentate rezultatele registrelor destinate tratamentului infarctului miocardic acut si rolul retelelor, cum este cea creata si implementata in aceasta regiune de catre domnul profesor Imre Benedek si care a primit aprecieri laudative din partea marilor colective editoriale si de cercetare chiar si de peste Ocean. Aceasta retea a fost laudata si data ca exemplu de buna practica si pentru alte tari europene. Reprezentanti din aceste tari europene vin la Targu Mures pentru a ne impartasi din experienta lor si a invata si din experienta noastra si noi din experienta lor, pentru a oferi modele de tratament pacientului cu infarct miocardic acut”, a mai afirmat dr. Theodora Benedek.

Totodata, la editia din acest an este programata si o sesiune comuna cu medicii de familie din teritoriu, in care vor fi introduse pentru prima data Registrele de Arteriopatii si Insuficienta Cardiaca, considerata de specialisti o patologie vasta in Romania, care prezinta complicatii majore.

 


Adaugati un comentariu


 

*