Primul centru integrat de medicina materno-fetala din Transilvania, infiintat la Sibiu

31 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Acesta functioneaza in cadrul Spitalului European Polisano, oferind servicii medicale complete de fertilizare, obstetrica–ginecologie, maternitate si neonatologie.

 

Reteaua de servicii de sanatate private Polisano a anuntat, de curand, ca in cadrul Spitalului European Polisano din Sibiu si-a inceput activitatea singurul centru integrat de medicina materno-fetala din Transilvania. Acesta ofera o gama completa de servicii medicale de obstetrica – ginecologie, fetrilizare, maternitate si neonatologie.

Centrul a luat fiinta in urma relocarii sediului Clinicii de Fertilitate Polisano, care s-a mutat in incinta spitalului unde are la dispozitie un spatiu mai extins, continuandu-si astfel activitatea inceputa in urma cu mai bine de 10 ani.

Bazele clinicii au fost puse la sfarsitul anului 2006 de catre medicul Ilie Vonica, in colaborare cu profesorul universitar doctor Heinz Strohme, iar in perioada scursa de atunci, unitatea medicala si-a castigat un renume pe piata serviciilor medicale de profil din intreaga tara.

Astfel, de la inceperea activitatii pana in prezent, au beneficiat de evaluarea infertilitatii si alegerea planurilor de tratament 5.800 de cupluri de pe intreg cuprinsul tarii, iar 2.900 de cupluri au urmat proceduri specifice de fertilizare in vitro. Restul pacientilor au beneficiat de investigarea si tratarea cauzelor infertilitatii, la o parte dintre acestia nemaifiind nevoie de inceperea procedurilor de fertilizare.

 

Dr. Ovidiu Gligor

Centrul integrat de medicina materno-fetala este coordonat de medicul Ovidiu Gligor, care spune ca rata de reusita a procedurilor realizate in cadrul clinicii, de la infiintare pana in prezent, este de 53%, fiind printre cele mai ridicate din tara.

Acesta a explicat ca, in completarea serviciilor oferite de clinica de fertilitate, Centrul Materno-Fetal asigura conditii optime pentru urmarirea evolutiei sarcinii, investigatii precum si nasterea in Maternitatea Polisano. „Suntem unul dintre putinele centre din tara care pot oferi in acelasi loc o asistenta medicala completa pentru tratatarea infertilitatii, monitorizarea sarcinilor si venirea pe lume a nou-nascutilor mult asteptati”, a mai declarat dr. Ovidiu Gligor.

 

In prezent, echipa centrului este constituita din patru medici atestati in tratamentul infertilitatii si reproducerii umane asistate, embriologi cu experienta vasta in proceduri de fertilizare in vitro, pregatiti atat in tara cat si in strainatate, precum si asistente medicale si moase cu experienta. De mentionat mai este si faptul ca, de 6 ani, Clinica de Fertilitate Polisano este inclusa in Subprogramul de Fertilizare in Vitro si Embriotransfer, pastrand si continuand aceasta traditie si in cursul anului viitor.

In scurt timp, centrul integrat de medicina materno-fetala de la Sibiu isi va desfasura activitatea sub sigla MedLife, liderul national al serviciilor medicale private anuntand in cursul acestei luni preluarea spitalului si a clinicilor din reteaua Polisano.

Reteaua Polisano a fost infiintata in anii ’90, devenind primul grup complet integrat in domeniul medical din Romania. In prezent, compania are peste 500 de angajati si a incheiat anul trecut cu o cifra de afceri de aproximativ 80 de milioane de lei.

(sursa foto: Polisano)

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*