372 de medici tineri au trecut cu bine examenul de rezidentiat

25 mai 2012 | 0 comentarii |

Ministerul Sanatatii a afisat rezultatele finale ale examenului de rezidentiat pe post si pe loc sustinut in sesiunea extraordinara din 20 mai. Peste 88,5% dintre cei 420 de tineri absolventi ai facultatilor de medicina si farmacie inscrisi in concurs au obtinut punctaj de promovare.

In urma corectarii grilei de raspunsuri s-au obtinut intre 493 (minim) si 823 (maxim) de puncte. Au existat si trei solicitari de rescanare a grilelor, (corectarea s-a facut pe loc, printr-un program computerizat) depuse de trei dintre candidatii respinsi, dar rezultatele initiale nu au fost modificate.

 

Repartitiile, duminica si luni

 

Potrivit comunicatului de presa transmis de Ministerul Sanatatii, 76 de tineri medici care au concurat pe cele 98 de locuri au obtinut punctaj de promovare, iar 296 dintre cei 318 de candidati care au sustinut examenul pe post au fost declarati admisi.

Astfel, 372 de medici tineri isi vor putea alege, duminica 27 mai, si luni 28 mai, locurile si posturile pentru care au candidat, in baza punctajului obtinut. In acest scop, rezidentii care au concurat pe posturi se vor prezenta cu actul de identitate/imputernicirea notariala si actul de identitate, in Amfiteatrul Mare al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti, la ora 9:00. Luni, la aceeasi ora, are loc alegerea posturilor, la nivelul Directiilor de Sanatate Publica judetene. Persoanele care nu se vor prezenta la repartitie isi vor pierde dreptul  conferit prin concurs.

 

Noua pentru Buzau

 

Pentru spitalele din judetul Buzau, DSP a anuntat la aceasta sesiune scoaterea la concurs a 9 posturi, pentru care s-au inscris tot atatia candidati. Astfel, Spitalul Judetean de Urgenta a oferit un post pentru Urologie si doua pentru Neonatologie, la Nehoiu a fost cate un post pentru Medicina interna, pediatrie si Neonatologie, Spitalul Sapoca a scos la concurs un post de radiolog si unul de epidemiolog, iar Spitalul Smeeni, un post de medic de laborator.

Reamintim cititorilor ca la inceputul acstui an, ministrul Ladislau Ritli a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidentiat, dupa ce la sesiunea din noiembrie 2011 au ramas neocupate aproximativ 40% dintre posturile si locurile scoase la concurs.


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*