EXCLUSIV: Buzoianca Raluca Ene, intre cei mai buni medici tineri la examenul de rezidentiat

29 noiembrie 2012 | 1 comentariu |

Fosta hasdeeanca s-a situat pe locul trei in Centrul universitar Bucuresti si pe locul cinci la nivel national. Ea si Andreea Filon, care a obtinut de asemenea peste 900 de puncte la rezidentiat, se numara printre medicii tineri care au optat pentru Buzau.

 

Lavinia Raluca Ene

S-au afisat rezultatele la examenul de rezidentiat. Peste 80% dintre candidatii care au sustinut examenul de rezidentiat in centrul universitar din Bucuresti, unde au concurat si medicii tineri care au ales Buzaul sau sunt originari din acest judet, l-au promovat. Astfel, din cei 1896 de candidati inscrisi la examen, 1528 au intrunit punctajul minim de promovare in toate cele trei domenii: medicina, medicina dentara si farmacie.

Doi dintre candidatii care au optat pentru spitalele din Buzau s-au aflat intre cei mai buni. Fosta hasdeeanca Lavinia Raluca Ene a fost printre cei mai buni dintre cei buni. Ea s-a situat „pe podium”, cu 936 de puncte, fiind a treia intre candidatii de la domeniul medicina, in Centrul Universitar Bucuresti, si pe locul cinci la nivel national, intr-un top al absolventilor de medicina de anul acesta, la egalitate cu un alt medic tanar din Timisoara.

Si Andreea Filon, o alta tanara care a obtinut peste 900 de puncte la rezidentiat, se numara printre medicii tineri care au optat pentru Buzau. Dintre buzoienii care au sustinut examenul de rezidentiat pe 25 noiembrie, doar unul a picat.

 

 

Contestatii respinse

 

In Centrul Universitar Bucuresti, punctajul maxim in domeniul medicina a fost, anul acesta, de 941 de puncte, in timp ce punctajul minim de promovare a fost de 564 de puncte. Din cei 1474 de medici inscrisi, 1181 au promovat concursul national de rezidentiat, iar duminica isi vor putea alege specialitatea, in functie de punctajul obtinut. 

Punctajul maxim in domeniul medicina dentara realizat in centrul universitar bucurestean a fost de 860 de puncte, iar cel minim de 516 puncte. La concursul de rezidentiat in medicina dentara au participat 303 candidati, 232 dintre acestia reusind sa il promoveze

Pentru domeniul farmacie, punctajul de promovare s-a situat anul acesta intre 538 (minim) si 898 de puncte (maxim). 122 de absolventi s-au inscris la concursul organizat in Bucuresti, iar 115 dintre ei l-au promovat

 

Duminica se impart posturile

 

In urma confirmarii rezultatelor concursului de rezidentiat sesiunea 25 noiembrie 2012, rezidentii care au obtinut punctaj de promovare se vor prezenta pentru alegerea locurilor, a posturilor si a centrelor de pregatire, conform prevederilor metodologiei de concurs aprobata pentru aceasta sesiune, in centrele universitare in care au sustinut concursul, in ziua de duminica, 02 decembrie 2012, incepand cu ora 9,00.

Candidatii vor semna in listele special intocmite in acest sens pentru locul/postul ales, sau pentru renuntare. In perioada 10-17 decembrie 2012 inclusiv, candidatii vor incheia formele de angajare pe loc/post, cu durata determinata/nedeterminata, dupa caz.

Pentru alegerea locurilor/posturilor, candidatii se vor legitima cu actul de identitate in termen de valabilitate (C .I./B.I./pasaport). Cei care nu pot fi prezenti, pot delega un imputernicit care se va prezenta cu propriul act de identitate si cu actul notarial de imputernicire. Procura notariala va fi retinuta ca dovada de catre comisia de repartitie.

 

Absentii pierd concursul

 

Conform publicatiei de concurs, „candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora şi locul fixate pentru alegerea postului sau a locului in specialitate si a centrului de pregatire pierd drepturile conferite de concurs”.

Potrivit metodologiei de rezidentiat, la Bucuresti s-a desfasurat concursul pentru posturile publicate in judetele Arges, Braila, Bucuresti, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea si pentru locurile publicate in centrele universitare Bucuresti si Constanta.

La DSP Buzau si-au depus dosarele de inscriere 10 absolventi, dar la concurs au participat mai multi buzoieni. Cu exceptia unuia dintre ei, toti au avut punctaj de promovare.

Dintr-un numar total de 2.552 de locuri, pentru Bucuresti au fost alocate 524 de locuri in domeniul medicina, 63 in domeniul medicina dentare si 29 de locuri in domeniul farmacie.

 

Aici puteti consulta listele cu rezultatele finale:

 

Centrul Universitar Bucuresti    

domeniul Medicina                             

domeniul Medicina dentara               

domeniul Farmacie

 

Centrul Universitar Cluj Napoca

domeniul Medicina

domeniul Medicina dentara

domeniul Farmacie

 

Centrul Universitar Iasi

domeniul Medicina

domeniul Medicina dentara

domeniul Farmacie  

 

Centrul Universitar Craiova

domeniul Medicina  

domeniul Medicina dentara

domeniul Farmacie

 

Centrul Universitar Tg. Mures

domeniul Medicina

domeniul Medicina dentara

domeniul Farmacie

 

Centrul Universitar Timisoara

domeniul Medicina

domeniul Medicina dentara

domeniul Farmacie


Categorii: Actual, Institutii, Medici

Comentarii (1)

  1. Promovarea Sanatatii-Buzau spune:

    Felicitari! Ar fi de dorit si sperat sa ramana in sistemul sanitar public sau privat din judetul Buzau. O asa valoare profesionala, nerecompemsata corespunzator moral si material, oricand este posibil sa fie luata intr-o alta tzara care sa-i ofere conditii optime pt exercitarea profesiei!… Ramane de vazut ce va fi sa fie in viitorul medicului Raluca Ene!

Adaugati un comentariu


 

*