Locuinte ANL pentru tinerii medici, in centrele universitare

29 noiembrie 2012 | 0 comentarii |

Astazi, ministrii Raed Arafat si Eduard Hellvig au incheiat un protocol intre Ministerul Sanatatii si al Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru construirea a 400 de locuinte pentru medicii tineri.

 

Dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii

Raed Arafat, ministrul Sanatatii, si Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, au semnat astazi, 29 noiembrie 2012, un Protocol de colaborare intre cele doua ministere, avand ca obiect realizarea de locuinte pentru specialistii din Sanatate, in cadrul Programului de constructie a locuintelor destinate tinerilor, implementat de ANL, transmite Biroul de presa al MS, printr-un comunicat remis redactiei Sanatatea Buzoiana.

Conform documentului  parafat astazi, cele doua ministere vor colabora pentru construirea, a 400 de locuinte pentru tinerii medici care vor lucra in centrele universitare Bucuresti, Timisoara, Iasi, Craiova si Cluj, incepand de anul viitor. 

Cei mai multi medici tineri vor putea beneficia de locuinte ANL in  Bucuresti, unde vor fi construite 150 de locuinte, iar cei care vor opta sa profeseze in celelalte judete, vor avea la dispozitie cate cate 50 de locuinte ANL. 

Programul ANL este binevenit pentru tinerii nostri. Cu toate ca numarul rezidentilor este mult mai mare decat posibilitatile acestui program, este un pas care vine in sprijinul lor, sa locuiasca acolo unde fac pregatirea, cu costuri minime. Lipsa locuintelor este una dintre problemele majore cu care ne confruntam. Multi medici cer transferul din unitatile unde sunt rezidenti tocmai din aceste motive locative, a declarat ministrul Sanatatii, dr. Raed Arafat, la conferinta de presa care a urmat semnarii documentului, mentionand ca si in alte tari, centrele cu clinici universitare au astfel de spatii, care sunt puse la dispozitia tinerilor care isi continua studiile intr-o specialitate medicala.

Presedintele Colegiului Medicilor Buzau, dr. Ion Japie, considera ca gestul de astazi demonstreaza ca autoritatilor a inceput sa le pese ca pleaca medicii tineri din Romania, iar contributia dr. Arafat in aceasta directie pare sa fie esentiala. Este un prim pas, dar credem ca este necesar ca cel putin in fiecare resedinta de judet si in orasele cu spitale mari sa se construiasca astfel de locuinte, daca vrem sa ne pastram specialistii.

Lucrarile pentru demararea constructiilor vor putea incepe in luna martie 2013 si vor dura intre 8 si 12 luni, stipuleaza documentul semnat astazi de ministrul Sanatatii si cel al Dezvoltarii Regionale. Se preconizeaza ca in Bucuresti, primele locuinte vor fi construite pe platforma de la Fundeni.

Criteriile privind repartizarea locuintelor vor fi stabilite de catre Ministerul Sanatatii.


Adaugati un comentariu


 

*