Asociatia MARIO a inaugurat primul Cabinet de recuperare neuromotorie, in incinta Policlinicii CFR Buzau

3 martie 2014 | 0 comentarii |

Asociatiea Umanitara Mario este o organizatie non-profit, infiintata in urma cu aproape un an, de parintii copiilor cu boli rare care aveau nevoie de sprijin specializat pentru recuperare.

 

IMG_0145Persoanele cu dizabilitati si pacientii care au nevoie de recuperare in urma unor accidente suferite sau in urma unor interventii chirurgicale au la dispozitie, incepand din data de 1 martie, un nou cabinet de recuperare in ambulatoriu, inaugurat sambata, intr-un spatiu pus la dispozitie de conducerea Policlinicii CFR din Buzau. Cabinetul este cea mai importanta realizare de pana acum a Asociatiei Umanitare Mario (AUM), organizatie buzoiana care se pregateste sa aniverseze un an de la infiintare, pe data de 4 aprilie. Se poate spune fara teama de a gresi ca meritul pentru ducerea la indeplinire a acestui proiect apartine in totalitate AUM, intrucat finantarea a fost asigurata numai din fonduri proprii, prin contributia voluntarilor care fac parte din organizatie. Avand ca principali beneficiari persoanele cu dizabilitati, membrii asociatiei au considerat ca infiintarea unui cabinet de recuperare neuromotorie reprezinta o necesitate, concomitent urmarindu-se si alte obiective  menite a veni in ajutorul copiilor si adultilor cu dizabilitati. Astfel, se urmareste prin acest demers si identificarea obstacolelor pe care le intampina aceste persoane in ceea ce priveste accesul la serviciile de recuperare,  precum si cresterea nivelului functional motor al persoanelor cu dizabilitati pentru incluziune activa in invatamantul de masa sau cel special, dar si pe piata muncii.

 

IMG_0190La acest moment, 25 de persoane cu dizabilitati, avand varste cuprinse intre 3 si 40 de ani, beneficiaza de serviciile cabinetului de recuperare, fiind vorba de persoane inscrise in asociatie. Reprezentantii organizatiei au anuntat ca si alte persoane cu dizabilitati pot beneficia oricand de facilitatile oferite de cabinetul de la Policlinica CFR, unde pot beneficia si de consiliere de specialitate, atat ei, cat si familiile lor. Cabinetul este dotat cu aparatura necesara necesare recuperării copiilor cu boli genetice degenerative, sindroame grave, infirmitate motorie cerebrala sau a copiilor cu ADHD care au deficit de sfera psihomotrica.recuperarii  motorii a copiilor cu boli genetice degenerative, infirmitate motorie cerebrala, dizarmonii ortopedice, dar si a tulburarilor de sfera psihosenzoriala a copiilor cu ADHD. In viitorul apropiat va fi pusa la punct si o baza de date a persoanelor care beneficiaza de recuperare si de consiliere de specialitate in cadrul cabinetului, organizatia incercand astfel sa-si atinga unul dintre scopuri, anume acela de a identifica, urmarisi satisface nevoile copiilor, precum si ale persoanelor adulte diagnosticate cu tulburari din spectrul autist, sindrom Langdon-Down, boli genetice sau boli  survenite in urma unor accidente.

 

IMG_0141Desi nu a implinit un an de la infiintare, Asociatia Umanitara MARIO are deja la activ cateva campanii umanitare importante, una dintre ele constand in strangerea de fonduri pentru copiii cu nevoi speciale din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii cu Handicap Sever nr. 8 din Buzau. Campania s-a incheiat la data de 1 iunie si a reusit sa asigure, prin fondurile si donatiile oferite de sponsori, fructe, dulciuri,  scutece de unica folosinta necesare copiilor care nu au control sfincterian si anal, cu varste intre 3 si 18 ani, lenjerii de pat, detergenti si solutii  igienico-sanitare.

Campania „Toamna se numara bobocii!”, desfasurata la inceputul anului scolar 2013-2014,  a avut  drept scop prevenirea abandonului scolar si a altor forme de educatie speciala, tip centre de zi, care implica si recuperarea motrica si de limbaj a copiilor membri, din cauza problemelor sociale, a dignosticului medical sau a domiciliului acestora aflat  in afara municipiului Buzau.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*