MINIVACANTA DE 1 MAI: Spitalele buzoiene si Ambulanta asigura asistenta medicala de urgenta

Directia de Sanatate Publica si Centrele de Permanenta asigura, la randul lor, un serviciu permanent, iar trei farmacii asigura garzile, de joi pana duminica.

 

Dispecerat 112

Dispecerat 112

Minivacanta de 1 Mai se anunta frumoasa (potrivit meteorologilor), cel putin de joi pana sambata inclusiv, asa ca buzoienii vor putea merge pe litoral, in statiunile montane sau la iarba verde, pentru a se bucura de aer curat si miscare, in aceste zile.

In cazul in care, insa, vor avea probleme urgente de sanatate, buzoienii trebuie sa stie ca Serviciul Judetean de Ambulanta si SMURD au program normal de lucru, iar solicitarile se vor primi prin Serviciul unic de urgenta 112.

In perioada 1-4 Mai sunt la datorie si medicii de la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau si de la Compartimentul de Primire Urgente al Spitalului Municipal Rm. Sarat, care asigura asistenta medicala, iar in celelalte spitalele din judet, prin camerele de garda se preiau uregentele, asa ca buzoienii nu sunt in  pericol de a nu primi ingrijiri, la nevoie.

Totodata, cele patru Centre de Permanenta din Vernesti, Vintila-Voda, Berca si Pogoanele sunt la dispozitia celor care au nevoie de ajutor medical, iar Directia de Sanatate Publica asigura in aceasta perioada un serviciu de permanenta, pentru a putea interveni, la nevoie, in cazurile in care s-ar ivi un focar de infectie sau alte situatii in care se impun masuri de sanatate publica.

Pentru buzoienii care in aceasta perioada vor avea nevoie de medicamente, trei farmacii (VEZI AICI CARE) asigura liniile de garda, astfel incat nu vor fi probleme daca o durere de masea sau un puseu frbril le vor deranja minivacanta.

 

ambulanta-112Si in Capitala, toate cele noua spitale de urgenta si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov asigura asistenta medicala in perioada minivacantei de 1 Mai, iar Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti are un serviciu de permanenta pentru cazurile speciale care pot aparea.

Astfel, de joi pana duminica, vor asigura permanent asistenta medicala Spitalul Clinic de Urgenta „Floreasca”, Spitalul Clinic de Urgenta Universitar, Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Pantelimon”, Spitalul Clinic de Urgenta „Sfantul Ioan”, Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” si Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”, potrivit unui comunicat al Directiei de sanatate Publica a Muncipiului Bucuresti.

Serviciul de Ambulanta al Bucuresti-Ilfov (SABI) va avea program normal de lucru in perioada 1 – 4 mai, solicitarile populatiei fiind preluate la numarul unic de urgenta 112 si tot in aceste zile va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces in Capitala.

Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti va asigura un serviciu de garda permanent la sediul din strada Spiru Haret nr. 14, din Sectorul 1.

 


Adaugati un comentariu


 

*