Proiectul „Parteneriat pentru etică și integritate în Consiliul Județean Buzău”, la final

29 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Grupul țintă al proiectului a fost constituit din 270 de persoane din rândul angajaților instituției, al primăriilor din județ și al consilierilor județeni.

 

În cursul anului 2018 era lansat la nivelul Consiliului Județean Buzău un proiect finanțat din fonduri europene, pe care instituția l-a implementat în colaborare cu organizația Transpaency International. Perioada de derulare a fost iulie 2018 – ianuarie 2020, iar în această după-amiază a avut loc conferința ce a marcat închiderea oficială a proiectului.

Valoarea totală a acestuia a fost de 388.139,44 de lei, dintre care 329.918,52 de lei au reprezentat finanțare nerambursabilă din fonduri europene.

Grupul țintă al proiectului l-au constituit 270 de persoane dintre care 151 fac parte din personalul de conducere și execuție al Consiliului Județean, 32 au calitatea de consilieri județeni, iar 87 provin din rândul personalului de conducere și execuție al primăriilor din județ.

 

De la finele lunii iulie a anului 2018, până la momentul încheierii oficiale, în cadrul proiectului s-au desfășurat o serie de activități ce au inclus în primă fază o evaluare a situației existente la nivelul eticii și integrității în cadrul Consiliului Județean, urmată de o etapă de elaborare a unor politici și proceduri pentru implementarea standardelor de etică și integritate. În acest sens, funcționarii din grupul țintă au participat la o serie de seminarii, în cadrul cărora și-au îmbunătățit cunoștințele și competențele în ceea ce privește prevenirea corupției.

Astfel, la finalul proiectului, 121 de funcționari din cadrul Consiliului Județean au primit certificate ce atestă pregătirea în domeniul prevenirii corupției și a respectării eticii și integrității la nivelul instituțiilor publice.

Totodată, a fost elaborat și un ghid de bune practici privind combaterea corupției în instituțiile publice, care a constituit un instrument de bază în instruirea celor 87 de reprezentanți ai primăriilor din județ.

 

Odată cu finalizarea proiectului la nivelul Consiliului Județean este adoptat un set de standarde de etică și integritate care conține politici și proceduri clare în acest sens, însoțit ș ide o metodologie de implementare.

O preocupare aparte a coordonatorilor proiectului a constituit-o și protejarea mediului, astfel că majoritate materialelor folosite au fost transmise în format electronic, pentru a se reduce consumul de hârtie, tonner și alte resurse care poluează mediul. S-a dezvoltat și o platformă colaborativă on-line, prin intermediul căreia participanții incluși în acest proiect au fost încurajați să folosească mai mult mijloacele de informare on-line.

Totodată, materialele achiziționate în cadrul proiectului au fost atent selectate astfel încât să se evite perimarea lor tehnologică într-o perioadă scurtă de timp, punându-se accent și pe eficiența lor energetică.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*