Misiune de salvare contra-cronometru, in incinta unei balastiere din Buzau

3 decembrie 2014 | 0 comentarii |

Pompierii si paramedicii de la SMURD s-au mobilizat pentru a veni in ajutorul unui muncitor, victima a unui accident de munca.

 

ambulanta  smurdMomente dramatice in cursul zilei de astazi, in incinta unei balastiere de la marginea orasului, apartinand societatii Conferic, acolo unde un muncitor in varsta de 50 de ani a fost victima unui accident de munca. Din fericire a scapat cu viata, dupa ce a cazut de la inaltime de aproximativ 7 metri, intr-o cuva cu nisip. Barbatul este angajat al societatii amintite, iar in momentul accidentului se afla in timpul programului de lucru. Vorbim, astfel, despre un accident de munca, asa ca evenimentul a ajuns si in atentia inspectorilor de la ITM Buzau. Accidentul s-a petrecut in jurul pranzului, in timp ce anagajatul lucra pe marginea cuvei adanci, cu nisip. Barbatul avea ca sarcina de serviciu sa arunce inapoi, in cuva, nisipul cazut pe marginea acesteia in timpul procesului de incarcare, activitatea in zona respectiva fiind intensa in aceasta perioada datorita faptului ca societatea are un contract de deszapezire cu autoritatile locale, iar de la balastiera respectiva se aprovizionau masinile care urmeaza sa imprastie nisipul pe sosele din judet, in caz de ninsoare abundenta.

 

UPU 0829La un moment dat, se pare ca muncitorul a alunecat pe o suprafata inghetata si a cazut peste marginea cuvei, in gol, cativa metri. Barbatul a cazut in cap, iar imediat dupa cazatura, trupul sau a fost acoperit cu nisip, existand riscul ca omul sa moara asfixiat. Un coleg de-al sau a dat imediat alarma si a sunat la 112, la fata locului ajungand in scurt timp un echipaj de pompieri salvatori si un echipaj SMURD, pregatit sa acorde primul ajutor victimei. Barbatul era in viata, iar prima operatiune a salvatorilor a fost indepartarea nisipului din jurul acestuia, astfel ca omul sa poata respira. A urmat apoi operatiunea de extragere a muncitorului de sub tonele de nisip, pompierii fiind nevoiti sa taie unul dip peretele cuvei pentru a-l salva. In cele din urma, barbatul a fost scos teafar si a fost preluat imediat de paramedicii de la SMURD, care i-au acordat primele ingrijiri. Victima prezenta un inceput de hipotermie, avand si un traumatism la nivelul capului, si o plaga suferita in urma cazaturii. A fost urcat in ambulanta SMURD si transportat de urgenta la Spitalul Judetean, unde a fost preluat de personalul de la Unitatea de Primiri Urgente.

 

Cecilia Manolescu

Cecilia Manolescu

A fost internat, cu diagnosticul de hipotermie, traumatism cranio-cerebral si traumatism al gambei drepte, pacientul fiind constient si comunicand tot timpul, atat cu salvatorii cat si cu medicii. La acest moment, starea sa nu este una foarte grava, insa va mai ramane internat pentru a fi tinut sub supraveghere si a fi supus unor investigatii suplimentare, fiind luata in calcul si varianta transferului la un spital din Capitala, in cazul in care starea sa se va inrautati.

Fiind vorba de un accident de munca, evenimentul este cercetat si de Inspectoratul Teritorial de Munca, fapt confirmnat de Cecilia Manolescu, inspectorul sef al institutiei. „La acest moment ancheta noastra este abia in faza preliminara. Singurul lucru pe care il putem spune cu certitudine este faptul ca barbatul accidentat era angajat cu forme legale. Este primul lucru pe care l-au verificat inspectorii trimisi in teren, iar din acest punct de vedere nu sunt probleme. Urmeaza sa extindem cercetarile, pentru a stabili modul si imprejurarile in care s-a produs accidentul si daca au fost respectate normele privind protectia muncii”, a declarat pentru Sanatateabuzoiana.ro, Cecilia Manolescu.

 

 


Categorii: Actual, Eveniment, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*