Consiliul Judetean promoveaza Tinutul Buzaului

22 ianuarie 2016 | 0 comentarii |

Anuntul a fost facut astazi, in cadrul unei sedinte care a avut loc la sediul institutiei, cu participarea reprezentantilor Universitatii Bucuresti, a primarilor de comune din aceasta zona si a altor factori implicati in acest proiect.

 

consiliul judeteanPresedintele Consiliului Judetenean Buzau, Petre Emanoil Neagu, a participat azi, la sedinta Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Tinutul Buzaului, in cadrul careia a promis sprijin din partea institutiei pe care o conduce pentru activitatea asociatiei, in special in ceea ce priveste absorbtia de fonduri nerabursabile.

 „Multumesc pentru implicare Universitatii Bucuresti, multumesc domnului profesor Alexandru Andrasanu! Multumesc si domnilor primari care, pe langa activitatea administrativa curenta, reusesc sa isi faca timp si pentru acest proiect al carui rol este acela de a dezvolta turismul in zona. Interesul nostru, al tuturor, este acela ca Buzaul sa devina un centru de interes pentru turisti, mai ales ca este o zona foarte putin exploatata din acest punct de vedere”, a declarat Petre Emanoil Neagu la finalul sedintei.

 

penteleuLa discutii au participat reprezentanti ai Universitatii Bucuresti, primarii comunelor care fac parte din Tinutul Buzaului, reprezentanti ai Biroului de Turism si ai Directiei de Dezvoltare Regionala, cu responsabilitati in accesarea de fonduri europene. Echipa de proiect a Tinutului Buzaului va colabora, in perioada imediat urmatoare, cu Biroul de Turism din cadrul Consiliului Judetean pentru pregatirea unor materiale care vor fi prezentate in cadrul Targului de Turism de la Romexpo din luna februarie.

De asemenea, vor fi inaugurate puncte de informare turistica in fiecare comuna inclusa in Tinutul Buzaului.

Din ADI Tinutul Buzaului fac parte comunele Beceni, Berca, Bozioru, Bisoca, Braesti, Chiliile, Canesti, Colti, Cozieni, Lopatari, Manzalesti, Odaile, Parscov, Panatau, Scortoasa, Sarulesti, Valea Salciei si Vintila Voda. Suprafata geoparcului este de aproape 110.000 de hectare, iar populatia totala este de aproximativ 53.000 de locuitori.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*