Directorul DGASPC Buzau si-a dat demisia in aceasta dimineata

7 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Decizia acestuia era previzibila, venind pe fondul scandalului in care institutia a fost implicata saptamana trecuta. Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a declansat o ancheta penala in acest caz.

 

Adrian Vintilescu

Adrian Vintilescu

In cursul zilei de astazi, Adrian Vintilescu, directorul DGASPC Buzau, si-a prezentat demisia, invocand motive personale si de sanatate. Decizia sa era previzibila, tinand cont de scandalul legat de cei 65 de elevi cu deficiente de vedere si de auz, din alte judete, aflati la scolile speciale din Buzau si care au fost dati in plasament de urgenta, fara ca situatia lor sa impuna acest lucru. Aceasta a fost insa solutia gasita de conducerea DGASPC pentru a le putea plati acestora cazarea si masa de care beneficiau gratuit. Adrian Vintilescu fusese numit cu delegatie la conducerea institutiei, prin votul consilierilor judeteni, iar locul ramas vacant in urma demisiei acestuia va fi ocupat, tot cu caracter temporar, de Stefan David, directorul adjunct al DGASPC.

Acesta va ramane in functie pana cand va fi numit un nou titular, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu, declarand ca noul director nu va fi, in niciun caz, o persoana din cadrul DGASPC. „Ii anunt pe angajatii Directiei ca nu nu va fi numit director cineva din cadrul DGASPC, pentru ca nu mi se pare normal. Trebuie sa fie un specialist care a lucrat in acest domeniu. Impreuna cu domnul secretar si doamna director de la Directia juridica am decis sa  declansam procedurile pentru functii publice la Directia de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului”, a precizat in acest sens presedintele Consiliului Judetean.

 

Neagu - Vintilescu

Adrian vintilescu si Petre Emanoil Neagu

Decizia lui Adrian Vintilescu vine si pe fondul finalizarii unei anchete pe care Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului a efectuat-o saptamana trecuta la Buzau, dupa izbucnirea scandalului amintit. Concluziile pe care inspectorii de la Centru le-au formulat in urma derularii anchetei sunt asteptate in zilele urmatoare. In acelasi context, si la nivelul Consiliului Judetean s-a constituit, vineri, o comisie care face verificari amanuntite la DGASPC Buzau, coordonata de chiar presedintele Petre Emanoil Neagu, acesta estimand ca la jumatatea acestei saptamani vor putea fi prezentate primele concluzii.

Demisia lui Adrian Vintilescu nu schimba insa cu nimic cursul anchetei, responsabilii din cadrul Consiliului Judetean anuntand ca sunt vizate si alte aspecte din activitatea institutiei, precum si alte persoane care au contribuit pentru a se ajunge in aceasta situatie, intre care, probabil, se numara si directorii institutilor de invatamant unde s-au petrecut aceste fapte.

Totodata, Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a inceput o ancheta penala in rem in acest caz, procurorii cercetand posibile fapte de abuz in serviciu, fals si us de fals.

 

DGASPC Buzau

DGASPC Buzau

Scandalul a avut ca baza de pornire o decizie controversata luata de conducerea DGASPC, in urma unui control al Curtii de Conturi, care a stabilit ca deconturile facute de institutie pentru masa si cazarea celor 65 de elevi din alte judete, care invata la Buzau, nu aveau acoperire legala. Era vorba despre o problema legislativa, iar solutia cea mai la indemana gasita de Adrian Vintilescu a fost plasarea de urgenta a acestor minori, situatie in care cheltuielile DGASPC pentru cazare si masa ar fi devenit legale.

Conduderea Consiliului Judetean a fost anuntata de acest demers in cursul lunii septembrie, insa presedintele Neagu spune ca nu a fost de acord cu solutia propusa de directorul DGASPC. Acesta a continuat insa actiunea plasare de urgenta a copiilor, iar scandalul a izbucnit in momentul in care parintii au fost citati de instanta, pentru a da scocoteala ca si-au abandonat copiii, afland cu aceasta ocazie si ca au fost decazuti din drepturile parintesti.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*