Copiii din centrele de plasament ale DGASPC Buzău au dat startul Sărbătorilor de Iarnă

5 decembrie 2017 | 0 comentarii |

Aceștia au împodobit bradul de Crăciun în curtea Muzeului Județean, au primit cadouri de Moș Nicolae și au asistat la aprinderea tunelurilor de lumini din fața muzeului și a Consiliului Județean.

 

În această seară, Buzăul a intrat, oficial, în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă, după ce tunelurile de lumini de la Muzeul Județean și de la Consiliul Județean au fost aprinse. Tot în această seară au fost aprinse și luminile de Sărbători în stațiunea Sărata Monteoru unde, cu aceeași ocazie, a fost inaugurat și un parc.

Festivitățile au debutat la ora 16.45, în curtea Muzeului Județean, unde câteva zeci de copii din centrele de plasament ale DGASPC au participat împreună cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, la împodobirea bradului de Crăciun.

La eveniment au participat și alte câteva zeci de buzoieni veniți împreună cu copiii, iar momentul culminant l-a constituit aprinderea tunelului de lumini care străjuiește aleea ce duce în curtea Muzeului Județean.

După acest moment, copiii din centrele DGASPC, dar și ceilalți copii prezenți la muzeu au primit cadouri din partea președintelui Consiliului Județean.

 

Cei prezenți la eveniment au fost apoi invitați la Consiliul Județean, unde a avut loc cel de-al doilea moment impotant al serii, constând în aprinderea tunelului de lumini amenajat pentru prima dată în fața instituției. Și aici, copiii au primit cadouri, fiind invitați să ia parte la activitățile care vor avea loc în zilele următoare la Sala Mare a Consiliului Județean, la Teatrul George Ciprian și în curtea Muzeului Județean.

După întâlnirea cu copiii din Buzau, președintele Consiliului Județean s-a deplasat la Monteoru, unde a asistat la aprinderea iluminatului festiv și a inaugurat Parcul Monteoru, nou înființat în stațiune.

Momentul a fost însoțit de un concert de colinde susținut în jurul bradului de Crăciun din parc, de copiii din comuna Merei, care au primit, la randul lor, cadouri.

Serara s-a încheiat cu un foc de artificii, iar manifestările dedicate Sărbătorilor de Iarnă vor continua până la sfârșitul anului.

GAERIE FOTO:

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*