Consiliul Judetean monitorizeaza, in continuare, situatia de la DGASPC Buzau

22 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Acest lucru se va intampla pana la numirea, prin concurs, a unui nou director al institutiei, in conditiile in care actualul director numit temporar se numara printre cei sanctionati in scandalul copiilor cu deficiente de vedere si auz luati in plasament de urgenta.

 

dgaspc buzauAstazi a fost aprobat Raportul comisiei Consiliului Judetean care a efectuat cercetari de DGASPC Buzau, dupa ce 65 de elevi cu deficiente de vedere si auz din alte judete au fost luati in plasament de urgenta pentru ca institutia sa le poata plati masa si cazarea. Totodata, consilierii judeteni au fost de acord cu incetarea mandatului fostului director, Adrian Vintilescu.

Singura obiectie a venit din partea consilierilor liberali, care au spus ca sanctiunile aplicate celor gasiti vinovati au fost prea blande, cerand totodata ca fostul director, considerat principalul vinovat, sa nu mai fie primit in cadrul DGASPC, nici macar pe o functie de executie. Cu toate acestea, raportul comisiei a fost aprobat cu unanimitate de voturi, fiind aprobate totodata si masurile organizatorice propuse pentru perioada urmatoare in cadrul institutiei. Astfel, a fost validata numirea temporara in functia de director a fostului adjunct Stefan David, chiar daca si acesta se numara printre cei sanctionati cu avertisment in urma anchetei comisiei de la Consiliul Judetean.

 

Consiliul Judetean buzauPresedintele Consiliului Judetean, Petre Emanoil Neagu a precizat, in acest context, ca „activitatea DGASPC si, implicit a noului director, va fi monitorizata in continuare, pana la momentul in care va fi numit prin concurs un nou manager”.

Cea mai importanta modificare organizatorica adoptata astazi, in legatura cu institutia de ocrotire aflata in subordinea Consiliului Judetean este insa aceea care prevede infiintarea de functii publice la nivelul DGASPC, ceea ce inseamna ca posturile de conducere vor fi atribuite de acum inainte doar prin concurs, iar cei care le vor ocupa va trebui sa indeplineasca prevederile legislatiei functionarului public. Aceasta reglementare va intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2017, data dupa care va fi organizat, in cel mai scurt timp, concursul pentru desemnarea noului director al institutiei.

Petre Emanoil Neagu a mentionat ca examenul pentru ocuparea acestei functii se va sustine la Bucuresti la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici.

 

deficienti de vedereIn ceea ce priveste situatia copiilor care fusesera luati in plasament de urgenta, presedintele Consiliului Judetean a reamintit ca aceasta masura a fost revocata, iar acestia isi continua studiile la cele doua scoli speciale din Buzau, beneficind de cazare si masa platite din bugetul DGASPC Buzau. In acest sens, Neagu a reiterat necesitatea de a se lua legatura cu institutiile similare din judetele de provenineta a acestor copii, in scopul decontarii cheltuielior cu masa si cazarea, care ar trebui sa fie suportate de bugetele DGASPC-urilor din judetele de resedinta ale elevilor. In cazul in care reprezentantii acestora vor refuza sa achite aceste cheltuieli, Consiliul Judetean se va adresa instantelor competente, in conditiile in care Curtea de Conturi a decis ca decontarea acestor fonduri de catre DGASPC Buzau este ilegala.

O solutie viabila pe care a propus-o administratia locala buzoiana este aceea ca, fie cele doua scoli speciale de invatamant sa fie trecute din subordinea Ministerului Educatiei in cea a DGASPC Buzau, fie ca centrele in care acesti copii sunt cazati sa fie trecute de la DGASPC la Ministerul Educatiei, astfel incat unitatile de invatamant si spatiile de cazare sa fie administrate de aceeasi autoritate.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*