A fost inaugurat cel mai mare spital privat din judetul Prahova

17 aprilie 2015 | 0 comentarii |

Centrul Medical Sanaconfid va functiona in sediul fostului spital din Poiana Campina, inchis in 2010 de guvernarea Boc. Spitalul buzoian Parscov, inchis de acelasi guvern, este inca in conservare.

 

spital campinaUn alt spital inchis pe vremea guvernarii Boc a fost salvat de la a ajunge o ruina de un investitor privat. Acesta fost reabilitat printr-o investitie de 22 de milioane de euro, facuta de o firma din Campina, devenind astfel cel mai mare spital privat din judetul Prahova. Este vorba despre fostul spital din localitatea Poiana Campina, din care nu mai ramasese decat cladirea. De acum inainte va functiona aici Centrul Medical privat Sanaconfid.

Lucrarile de reabilitare au inceput in vara anului trecut si vor fi finalizate la anul, imobilul de 4.000 de metri patrati ce a gazduit vechiul spital urmand a fi extins si modernizat, pentru ca la final sa functioneze pe o suprafata de 11.000 de metri patrati. Intrucat lucrarile nu sunt inca finalizate, a fost deschisa doar Sectia de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie, care ocupa 15 la suta din suprafata totala pe care o va avea noul centru medical.

 

spital campina 2Sectia de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie are cabinet de consultatii, echipamente pentru terapia durerii, aparatura pentru recuperare robotizata, sauna uscata si umeda, magnetoterapie, masaj, kinetoterapie si fizioterapie. Activitatea de balneo-hidroterapie se bazeaza pe apa captata dintr-un vechi izvor de la marginea comunei, despre care specialistii spun ca are cel mai mare grad de salinitate din tara. De asemenea, pacientii vor beneficia de tratament cu namol sapropelic de la Techirghiol, care va fi adus si pastrat in conditii speciale pentru conservarea proprietatilor terapeutice. Pe langa baza de tratament, centrul medical va avea, la final, un spital cu departament de imagistica medicala, bloc operator, chirurgie minim invaziva, chirurgie estetica si reparatorie, maternitate, pediatrie si nou-nascuti, laborator de analize, farmacie, saloane cu un total de 60 de paturi si sistem de ingrijire la domiciliu, dar si un ambulatoriu cu aproximativ 20 de specialitati medicale.

 

Spitalul Parscov

Spitalul Parscov

In acest timp, spitalul de la Parscov, inchis la randul sau pe vremea aceliasi guvernari, ramane in conservare asteptand in continuare demararea lucrarilor care il vor transforma in Centru Medical Multifunctional, asa cum au promis reprezentantii Consiliului Judetean Buzau. Conform acestora, centrul ar fi trebuit deja sa fie deschis inca de la finele anului trecut, insa socotelile initiale nu s-au potrivit cu realitatea, existand numeroase dificultati in gasirea unui proiectant care sa realizeze un plan de reabilitare.

In cele din urma a fost realizat proiectul de reabilitare, dar acesta asteapta inca sa fie aprobat de consilieriii judeteni, pentru ca apoi sa poata fi facuta licitatia de atribuire a lucrarilor si sa fie incepute lucrarile. Promisiunile autoritatilor sunt in continuare optimiste, fiind date asigurari ca noul centru va fi deschis pana la sfarsitul acestui an, in faza initiala aici urmand sa functioneze un ambulatoriu cu sase cabinete medicale care sa dispuna si de paturi pentru internari de o zi.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*