A început distribuirea măştilor gratuite primite de la Guvern

4 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Buzoienii cu venituri mici primesc, din această lună, câte 50 de măşti gratuite, pentru a se proteja de infecția cu Covid-19.

 

Guvernul PNL a emis, în luna mai, o ordonanță de urgență care prevede alocarea către autoritățile publice locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale. În baza acesteia, în județul Buzău au ajuns, pe data de 3 septembrie1.277.400 de măsți, în prima zi fiind deja distribuite peste 90 de mii de măști, în 10 localități.

Peste 72.000 de persoane vulnerabile, cu venituri mici, vor beneficiia la Buzău de prevederile ordonanței emise de Guvernul Orban.

Ne vom strădui ca aceste măști să ajungă cât mai repede la cei care au nevoie de ele. Facem toate eforturile pentru a limita această pandemie și ne vom asigura că autorităţile publice locale își vor face bine treaba. Guvernul Orban a stabilit ca distribuirea măştilor de protecţie, în mod gratuit, către fiecare beneficiar, până la încheierea pandemiei de coronavirus COVID-19”, a declarat joi, deputatul PNL Cristinel Romanescu.

Distribuirea măştilor de protecţie se realizează de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică către autorităţile publice locale.

Autorităţile publice locale au întocmit deja liste nominale cu persoanele beneficiare pe care le-au transmis la Direcția de Sănătate Publică Buzău.

 

Măștile sunt distribuite către persoanle defavorizate cu ajutorul asistenților medicali comunitari, mediatorilor sanitari, asistenților sociali sau altor angajați din cadrul serviciului public de asistență socială, din cadrul primăriilor.

Ordonanta de Guvern nr 78 din luna mai prevede că se acordă gratuit un set de 50 de măşti pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităților administrativ-teritoriale
a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei,
c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv,
d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006.

 

Comunicat PNL Buzău – Cod AEP 21200012

 


Categorii: Actual, Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*