ADMITERE MEDICINA 2014: S-au afisat rezultatele la UMF Timisoara

Deocamdata sunt rezultate provizorii, listele finale urmand a fi afisate dupa rezolvarea eventualelor contestatii, cel mai probabil pe 25 iulie.

 

UMF Timisoara

Prima dintre Universitatile de Medicina si Farmacie care au afisat rezultatele provizorii ale examenelor de admitere sustinute azi este UMF Victor Babes din Timisoara.

La Facultatea de Medicina, specializarea Medicina generala au fost 2,19 candidati pe un loc, pe 421 de locuri, dintre care 301 bugetate si 120 cu taxa,  concurand 924 de candidati. Cele mai bune rezultate au fost obtinute de candidatii la aceasta facultate, sapte dintre cei care au sustinut examenul astazi la forma de invatamant fara taxa fiind admisi cu media 10,00 in timp ce ultima medie a fost 8,67, exceptie facand candidatul admis pe locul bugetat pentru locurile rezervate celor din Republica Moldova (6,83) si candidatul admis pe locul rezervat rromilor (media 6,40).

 Tot fara taxa a dost admis si Marius Ioan Posa, olimpic medaliat cu aur la Stiinte, in 2013.

La forma de invatamant cu taxa, primul candidat admis are media 10,00, in timp ce ultimul admis are media 7,93. La aceeasi facultate, la Asistenta medicina generala au candidat 193 de concurenti pe 98 de locuri, dintre care 50 bugetate, in timp ce la specializarea Radiologie si Imagistica au fost 20 de candidati pe 20 de locuri, toate cu taxa. La specializarea Balneo-fizio-kinetoterapie si Recuperare s-au inscris 127 de candidati pe 80 de locuri, dintre care 50 bugetate, iar la Nutritie si dietetica au fost 37 de candidati pe 25 de locuri, dintre care 15 bugetate.

Prima medie pe lista respinsilor este identica cu cea a ultimului admis, respectiv 7, 93, in timp ce cea mai mica medie este 1,00.

 

admitere-umf-timisoaraLa specializarea Asistenta de Farmacie, 12 din cei 15 candidati admisi pe locurile fara taxa au obtinut media 10, iar la Asistenta Medicala Generala, nu mai putin de 17 candidati au obtinut media 10.

La Medicina Dentara, cea mai mere medie a fost 9,95, iar la farmacie 9,9, medie obtinuta de primii doi candidati admisi. La specializarea Medicina Dentara s-au inscris 192 de candidati pe 101 locuri, dintre care 41 bugetate. La specializarea Asistenta de profilaxie stomatologica au fost 21 de candidati pe 21 de locuri, toate bugetate.

Cea mai mare concurenta inregistrata in acest an la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara a fost la Tehnica DentaraFacultatea de Medicina Dentara unde au fost 3,26 candidati pe un loc, aici concurand 173 de candidati pe cele 53 de locuri disponibile (25 bugetate).

In total, au fost scoase la concurs  989 locuri (580 cu taxa), pe care s-au inscris 1.712 de candidati, la cele patru facultati pe care le are universitatea.

Candidatii au avut la dispozitie trei ore pentru a rezolva subiectele tip grila, iar in momentul in care au parasit cladirea Universitatii au stiut deja rezultatele, ceea ce pentru unii a insemnat motiv de mare bucurie, la polul opus aflandu-se cei care au varsat rauri de lacrimi si parintii care incercau sa-si consoleze copiii.

Primii candidati au iesit din salile de examen in jurul orei 13.30, dupa corectarea lucrarilor, rezultatele fiind centralizate si afisate dupa ora 17.00.

*Rezultatele provizorii ale examenului de admitere la toate facultatile UMF Victor Babes din Timisoara pot fi consultate AICI

 

 


Adaugati un comentariu


 

*