UMF Iasi a stabilit calendarul admiterii din vara

In acest week-end, institutia de invatamant superior va organiza si o simulare pentru ca viitorii candidati, care pot astfel sa se familiarizeze cu examenul si sa isi testeze nivelul de cunostinte.

 

UMF IasiUniversitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa din Iasi a anuntat calendarul concursului de admitere pe care il va organiza in vara, pentru primirea unei noi promotii de viitori medici.

Astfel, conform datelor publicate de conducerea universitatii si programului stabilit, inscrierile vor incepe in data de 17 iulie, iar candidatii isi vor putea depune dosarele pana in data de 23 iulie.

Examenul de admitere va avea loc trei zile mai tarziu, miercuri, 26 iulie, si va consta in completarea unui test grila, pentru care candidatii avand la dispozitie trei ore. Clasificarea finala a candidatilor se va face in ordinea descrescatoare a mediei, in care o pondere de 90% va avea nota obtinuta la testul grila, iar 10% media de la bacalaureat.

Pentru a veni in sprijinul viitorilor candidati, UMF Iasi, impreuna cu organizatiile reprezentative ale studentilor medicinisti din universitate, va organiza duminica, cea de-a doua simulare din acest an a examenului de admitere din aceasta vara.

 

UMF Gr. T. Popa Iasi

La simulare sunt asteptati sa participe peste 1.100 de elevi care doresc sa urmeze cursurile universitatii, actiunea fiind organizata atat pentru a-i ajuta sa isi testeze nivelul de cunostinte, cat si pentru a-i face sa se obisnuiasca cu atmosfera unui astfel de examen si a mai scapa de emotiile inerente din vara. Viitorii candidati vor intra in atmosfera unui examen important, obisnuindu-se nu doar cu emotiile, ci si cu conditiile organizatorice, care trebuie respectate si, in acelasi timp, isi vor putea testa cunostintele, pentru a afla nivelul la care se afla in prezent si materiile pe care ar trebui sa le mai aprofundeze.

Participantii la cea de-a doua simulare a examenului de admitere la Medicina Generala vor sustine, timp de 3 ore, un test care va contine 90 de intrebari combinate de Biologie si, la alegere, Fizica sau Chimie. Din totalul intrebarilor din grila, ponderea disciplinei principale este de minim 60%, in timp ce ponderea celei secundare este de minim 40%.

Rezultatele vor putea fi regasite, ulterior, pe site-ul http://simulare-admitere.ssmi.ro, iar contestatiile se vor face in scris, completand o cerere tipizata, in sediul Societatii Studentilor Medicinisti din Iasi, in primele patru ore de la finalizarea examenului simulat.

 


Adaugati un comentariu


 

*