Alarma falsa de gripa porcina pe aeroportul din Sibiu

Suspiciunea a aparut dupa ce un angajat tanar a murit in urma unei pneumonii severe, iar alti doi colegi de varste apropiate au fost internati cu simptome de gripa. DSP Sibiu a confirmat ca in niciunul din cele trei cazuri nu este vorba de gripa porcina.

 

27931627Aeroportul din Sibiu a fost la un pas de a intra in carantina dupa ce decesul unui angajat si simptomele altor doi colegi aflati in concediu medical au creat panica, existad suspiciunea ca acestia au contractat virusul gripei porcine. Incertitudinea a plutit in aer de luni dupa amiaza pana in dimineata zilei de marti, atunci cand primele rezultate ale analizelor efectuate au relevat faptul ca nu era vorba de gripa porcina si ca decesul tanarului se datora cu totul altor cauze.

Acesta era internat la spitalul din Sibiu, suferind de probleme virale severe, iar in cursul zilei de luni a decedat. Fiind vorba de un pacient tanar, care nu avea si alte probleme grave de sanatate, decesul sau i-a surprins pe medici, care au inceput sa aiba suspiciunea ca tanarul ar fi putut fi infectat cu virusul gripei porcine. Suspiciunile s-au accentuat in momentul in care au aflat ca alti doi colegi ai acestuia, om varsta de 22, respectiv, 26 de ani, erau in concediu medical, prezentand simptome de gripa si existand temerea ca ar fi putut fi vorba de acelasi virus.

 

gripa porcinaCei doi tineri au fost adusi de urgenta la spital, intre timp, pacientilor aflati pe holurile unitatii sanitare impartindu-li-se masti de protectie. Vestea au aflat-o si reprezentantii aeroportului din Sibiu, unde cei trei erau colegi, angajatii fiind anuntati sa fie pregatiti pentru eventualitatea declararii starii de carantina. Normal ca in situaţia in care se va confirma gripa porcina exista proceduri specifice care vor fi aplicate, dar de la discutia cu internarea celor doi colegi pana la confirmarea unei epidemii e o alta discutie, nu putem avea o asemenea decizie in acest moment”, a declarat in aceasta dimineata Nicoleta Boborodea, purtatorul de cuvand al Aeroportului Sibiu. Ea a mai spus ca activitatea aeroportului nu a fost in niciun fel perturbata. Carantina s-a impus doar in cazul celor doi tineri care au fost dusi in spital si  internati la sectia de Boli Infectioase unde li s-au recoltat probe biologice care au fost trimise la Institutul Canacuzino pentru analize, impreuna cu probe recoltate de la tanarul decedat. Starea celor doi era una mult mai putin grava decat a colegului lor, prezentand simptomele specifice unei gripe, fara alte complicatii. „S-au prezentat in Urgenta doi pacienti de 22 si 26 de ani cu febra, cefalee, cu astenie si faticabilitate, cu coriza, s-au recoltat probele biologice si in prezeent sunt internaţi in Serviciul de Infectioase”, a declarat medicul Mirela Badescu in legatura cu starea celor doi.

 

Decebal Todarita

Decebal Todarita

In timp ce erau tesute cele mai teribile scenarii, apele au inceput sa se limezeasca astazi, in jurul pranzului, odata cu sosirea de la Institutul Cantacuzino a rezultatelor analizelor efectuate pe probele recoltate de la pacientul decedat. Acestea indica faptul ca tanarul nu a avut gripa, decesul sau datorandu-se altei afectiuni. Astfel, temerile legate de infectarea cu virusul gripei porcine sunt neintemeiate. Se mai asteapta si rezultatele analizelor in cazul celor doi colegi ai tanarului, care se afla in continuare internati, pentru a se confirma oficial ca nici acestia nu au gripa porcina. In urma discutiei cu directorul medical al spitalului, pot declara ca acest barbat nu a fost confirmat cu gripa, in urma analizelor facute la Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Acesta a fost internat initial la Spitalul TBC, a venit pe urma la noi in stare grava, direct la Terapie Intensiva” a declarat in acest sens purtatorul de cuvant al spitalului din Sibiu, Decebal Todarita. In acelasi timp, reprezentantii DSP Sibiu au dat asigurari ca nimeni nu a murit in acest an si nici anul trecut de vreun tip de gripa la Sibiu, iar singurul pacient confirmat cu gripa a fost deja externat si este complet vindecat.

 

ojascaIn acest sezon, Buzaul a fost ocolit pana la acest moment, de gripa, fiind semnalate doar  viroze si pneumonii, care nu au ridicat niciun fel de probleme. Situatia se datoreaza in mod special vremii deosebit de calde pentru aceasta perioada. Cu totul altfel au stat lucruruil in sezonul trecut, cand gripa a facut ravagii prin judet, cazurile de gripa si viroze respiratorii fiind consemnate pana la sfarsitul lunii martie. Un puternic focar a fost declarat la Sectia Ojasca a Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca unde, 66 de pacienti si o infirmiera au fost diagnoisticati cu gripa. Totodata, s-a inregistrat o adevarata explozie de viroze si pneumonii in randul copiilor de varsta scolara si prescolara.

PUBLICITATE

Categorii: Actual, Spitale

Adaugati un comentariu


 

*