Alianta Medicilor saluta eforturile DNA de extirpare a marii coruptii din Sanatate

28 august 2015 | 2 comentarii |

Liderul gruparii medicilor coalizati pe Facebook, dr. Letitia Coriu, apreciaza ca cele doua cazuri de mita din ultimele zile confirma risipa din sistemul sanitar, iar pedepsirea lor este un pas spre normalizare.

 

Dr. Letitia Coriu

Dr. Letitia Coriu

Cele doua cazuri de coruptie din sistemul de sanatate aflate in atentia DNA si a opiniei publice in ultimele zile, nu i-au lasat indiferenti pe medicii coalizati in Alianta de pe Facebook. Intr-un comunicat de presa remis astazi, redactiei SanatateaBuzoiana.ro, Alianta Medicilor saluta eforturile conjugate ale celor care lupta pentru eradicarea coruptiei din sanatate in toate formele ei si se alatura lor deoarece numai asa se poate face modernizarea sistemului medical, sustine dr. Letitia Coriu, in numele Aliantei Medicilor.

In comunicatul amintit se mentioneaza, de asemenea, ca Alianta Medicilor a luat act, in aceasta dimineata, de retinerea de catre DNA, a unui director din cadrul Ministerului Sanatatii care, in biroul din incinta ministerului, ar fi primit mita. Aceasta actiune vine dupa ce pe data de 26 august, DNA l-a retinut in flagrant pe managerul Spitatului de Urgenta din Ploiesti in timp ce si acesta ar fi primit mita. „Aceste doua cazuri confirma pozitia Aliantei Medicilor care a spus ca exista foarte multa risipa in sistemul medical iar daca bugetul Sanatatii ar fi bine administrat, ar exista bani atat pentru salariile medicilor cat si pentru modernizari in spitale, astfel incat pacientii sa aiba parte de un act medical de calitate”, sustin medicii.

 

11892256_850510601711312_2509498406578611946_nAlianta Medicilor, constituita in urma unei revolte spontane, pe Facebook, a medicilor care doresc sa primeasca salarii decente si modernizarea sistemului medical, a avut, de altfel, o pozitie ferma de respingere a legalizarii „plicului”, „atentiilor” oferite de pacienti, propusa de premierul Victor Ponta si sustinuta de ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

 „Eliminarea coruptiei si risipei din sistemul medical va contribui din plin la revitalizarea acestui sector si la construirea unui corp medical integru si profesionist”, concluzioneaza dr. Coriu, in acelasi comunicat.

In documentul amintit se mentioneaza ca scopul principal al Aliantei Medicilor este de a coaliza atat cadre medicale cat si pacienti, pentru a sustine modernizarea sistemului de sanatate din Romania, astfel incat pacientii sa se bucure de servicii de cea mai buna calitate, iar medicii de conditii optime in care sa isi poata desfasura activitatea performant, in folosul pacientilor.

 

 Comentarii (2)

  1. Ion Tomescu spune:

    Mai pe romaneste incepe DNA-ul sa ii prinda pe ciorditorii din sanatate. Are balta peste. Numai sa vrea si atunci se vor gasii fonduri nene, alea ciordite.

  2. Moni Gabi spune:

    BRAVO!

Adaugati un comentariu


 

*