Angajații plasați în carantină au dreptul la concediu medical și indemnizație

27 februarie 2020 | 0 comentarii |

Precizările vin din partea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), în contextul epidemiologic generat de evoluția noului coronavirus.

 

Persoanele nevoite să intre în carantină din cauza suspiciunilor legate de infecția cu noul coronavirus nu trebuie să își facă griji că vor avea probleme la locul de muncă din această cauză, întrucât există reglementări legale clare pentru astfel de situații.

În contextul în care tot mai multe persoane intră în carantină pentru că sunt susceptibile de a fi purtătoare ale virusului care a speriat întreaga lume, iar un prim caz de infectare a fost deja confirmat și în România, CNAS a transmis un comunicat în care se arată care sunt reglementările în vigoare în ceea ce privește  acordarea concediului medical și a indemnizației pentru carantină. Aceste prevederi sunt incuse în Ordonanța de guvern privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările și completările ulterioare, precum și în normele de aplicare a acesteia, și garantează dreptul asiguraților de a beneficia de concediu şi indemnizaţie pentru carantină.

Astfel, conform legii, „concediul şi indemnizaţia pentru carantină se acordă asiguraţilor cărora li se interzice continuarea activităţii din cauza unei suspiciuni asupra unei boli contagioase, pe durata stabilită prin certificatul eliberat de Direcţia de Sănătate Publică”.

 

În comunicatul CNAS se mai arată că certificatul de concediu medical pentru carantină se eliberează de medicul curant, pe baza certificatului eliberat de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică. În caz de carantină, certificatele de concediu medical se pot elibera la o dată ulterioară, dar  numai pentru luna în curs sau luna anterioară. Documentul menționează, de asemenea, că durata concediilor medicale pentru carantină nu se cumulează cu durata concediilor medicale acordate unui asigurat pentru alte afecțiuni.

În situația în care durata perioadei de carantină stabilită de organele de specialitate ale direcţiilor de sănătate publică depăşeşte 90 de zile, nu este necesar avizul medicului expert al asigurărilor sociale, iar cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru carantină reprezintă 75% din baza de calcul stabilită prin lege și se suportă integral din bugetul asigurărilor de sănătate.

 

Reprezentanții CNAS mai menționează că, în cazul certificatelor de concediu medical acordate pentru carantină nu se aplică restricția potrivit căreia  „medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, pentru un episod de boală, în una sau mai multe etape”, întrucât carantina semnifică o suspiciune a unei persoane de a fi contaminată cu o boală transmisibilă și nu un diagnostic confirmat medical al acesteia.

În acest sens, pentru aplicarea în mod unitar a prevederilor legale privind acordarea concediului medical şi a indemnizaţiei pentru carantină, CNAS a transmis o circulară către toate casele teritoriale de asigurări de sănătate, astfel că asigurații nevoiți să stea în carantină 14 zile nu trebuie să își facă probleme că își vor pierde locul de muncă sau nu își vor primi indemnizațiile aferente acestei perioade.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*