Anul viitor incep testele primului medicament ce ar putea vindeca artrita

Acesta a fost creat de cercetatorii elvetieni si a dat rezultate neasteptat de bune in urma testarii pe soarecii de laborator.

 

artrita reumatoidaArtrita reumatoida, o boala pentru care in prezent nu exista niciun tratament care sa duca la vindecarea completa, ar putea fi tratata din anii urmatori cu un nou medicament, creat de cercetatorii elvetieni, care au obtinut rezultate neasteptat de bune in urma testelor de laborator efectuate pe cobai.

Artrita reumatoida reprezinta o inflamatie a articulatiilor, foarte dureroasa, care afecteaza intre 0,5 si 1 la suta din populatia mondiala, iar  in stadii avansate, boala poate distruge articulatiile, dar si oasele. Pana acum, medicii au folosit diverse medicamente pentru a incetini sau opri evolutia bolii, insa in niciunul dintre cazuri, afectiunea nu a fost vindecata complet. Cercetatorii elvetieni au reusit insa, pentru prima data in istorie, sa obtina o vindecare completa a acestei boli, in cadrul unui experiment efectuat pe soareci de laborator.

 

cercetare-laboratorTerapia folosita de oamenii de stiinta consta intr-o combinatie unica a unui anticorp inarmat cu un mesager intercelular numit interleukin 4 si dexatemazona, un medicament steroid folosit deja in tratamentul antiinflamtor al artritei reumatoide in cazul oamenilor. Cercetatorii au descoperit ca anticorpul inarmat, alaturi de acest medicament, dau rezultate promitatoare, inflamatiile tipice bolii disparand in doar cateva zile de la aplicarea tratamenului. In schimb, administrate separat, cele doua componente ale terapiei nu au niciun efect.

Date fiind rezultatele foarte bune obtinute in laborator, de anul viitor au fost programate si primele teste clinice pe pacienti umani care sufera de artrita reumatoida. Acestea vor fi coordonate de compania specializata in biotehnologie Philochem, care are sediul general in apropiere de Zurich, proiectul fiind susţinut de Comisia federala pentru tehnologie si inovatie din Elvetia.

 


Categorii: Actual, Farmacii, Stiri

Comentarii (2)

  1. Iulian spune:

    Ca orce om infestat cu virusul C hepatic am marea dorinta de a ma vindeca, dar fara interferon si ribavirina, ce imi recomandati???, am 51 de ani si ogreutate de 53 kg. Sunt F2. Am facut o luna de zile de tratament cu interferonat, pastile, nu a fost usor dar nici ff greu, aveam viremia de 3.700.000, acum o am de 670.000, mentionez mi s-a descopeerit acum 14 ani si de frica nu am facut tratament, nu pot invinge aceasta frica. Am si poliartrita reumatoida. Mii de multumiri si sanatate maxima tuturor.

    • SanatateaBuzoiana spune:

      SanatateaBuzoiana.ro este un ziar care ofera informatii de interes general din domeniul medical, dar nu se substituie medicilor, asa ca va sfatuim ca singurele terapii pe care le veti folosi sa fie stabilite impreuna cu un medic specialist, pe baza consultatiei, anamnezei si analizelor medicale. Noi credem ca orice informatie neavizata poate fi chiar periculoasa pentru sanatate, de aceea singurul sfat pe care vi-l putem da este sa apelati la medic.

Adaugati un comentariu


 

*