Aparatura noua de administrare a citostaticelor, pentru Institutul Fundeni

5 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Asociatia Aripi spre Viata a achizitionat prima statie cu trei infusomate si un injectomat pentru Sectia de Pediatrie II, in valoare de 33 de mii de lei, din cele sase pe care si-a propus sa le cumpere din donatii.

 

Sursa foto: Aripi spre viata

Sursa foto: Aripi spre viata

Proiectul „Impreuna pentru Viata”, demarat la inceputul acestui an, avand ca tinta strangerea de fonduri in valoare de 150 de mii de euro, pentru procurarea de aparatura medicala destinata Sectiei de Pediatrie II din cadrul Institutului Clinic Fundeni, continua sa-si arate „roadele”. Zilele acestea a fost donata prima statie cuprinzand trei infusomate si un injectomat, in valoare de aproape 33 de mii de lei.

Pana acum, proiectul a reusit sa stranga suma de 47.860 lei, din care 32.860 lei folositi pentru procurarea primei statii cuprinzand trei infusomate si un injectomat si 15.000 lei pentru doua infusomate, toate aparatele fiind donate pentru utilizarea in cadrul sectiei de pediatrie II Fundeni. Am beneficiat de ajutorul Fundatiei Orange, din partea careia am primit 32.000 lei in cadrul concursului „Sustine un ONG” pentru procurarea statiei, iar din restul sumei provenind din donatii am procurat inca doua infusomate. Este un proiect transparent, prin care dorim sa aducem o schimbare in bine, esentiala in realizarea actului medical, sa continuam seria proiectelor de imbunatatire si schimbare a conditiilor de tratare a copiilor afectati de cancer, alaturandu-ne eforturilor medicilor de a le salva vietile”, sustine Nicoleta Vlad, presedinte al Asociatiei Aripi spre Viata.

10463653_802583713096130_8268443121043000948_oUn pas important in sustinerea tratamentelor copiilor grav bolnavi este si reabilitarea, in primul trimestru al acestui an, a celor sapte infusomate existente, care datorita uzurii si folosirii indelungate au necesitat reparatii urgente. Costurile s-au ridicat la 10.263,42 lei, proveniti tot din donatii.

 „Copiii afectati de cancer au nevoie de ajutorul nostru. Noi nu le putem reda sanatatea, nici copilaria pierduta … DAR putem face posibila cresterea ratei de supravietuire prin procurarea de infusomate si injectomate, dispozitive medicale care contribuie intr-un mod esential la administrarea chimioterapiei, eficient si corect, fiind un prim pas spre vindecarea lor de cancer”, arata initiatorii proiectului ai carui beneficiari vor fi cei peste 500 de copii bolnavi de leucemie, cancere si alte boli grave diagnosticati si tratati in Sectia de pediatrie II din cadrul Clinicii de Pediatrie a Institutului Clinic Fundeni, unde sunt internati, anual, peste 5000 de copii din toate colturile tarii, fiind clinica cu cea mai mare adresabilitate de la noi din tara.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrin achizitionarea celor sase statii necesare, ce ar trebui sa cuprinda fiecare: trei infusomate si un injectomat, 36 de infusomate si 20 de injectomate, se va putea administra corect, sigur si eficient tratamentul cu citostatice pentru copiii si tinerii bolnavi de leucemie, cancer si alte boli grave.

Donatiile, atat in nume propriu cat si ca persoana juridica se pot face in continuare in conturile asociatiei, deschise la BCR, sucursala Bagdasar:
LEI – RO88RNCB0521114607820001
EURO – RO34RNCB0521114607820003
Cod fiscal 26481900

Asociatia Aripi spre Viata a fost infiintata in urma cu 4 ani, cu scopul principal de a schimba conditiile de ingrijire a copiilor si tinerilor afectati de leucemie, cancere si alte boli grave.


Adaugati un comentariu


 

*