Aplicație de evaluare a satisfacției pacienților, lansată de Spitalul Județean de Urgență Buzău

5 mai 2025 | 0 comentarii |

Noul sistem de evaluare a satisfacției pacienților a fost implementat prin intermediul Structurii de Management al Calității Serviciilor de Sănătate și a devenit funcțional începând cu data de 1 mai, pentru toate categoriile de pacienți, fiind partajat pe ambulatoriu, UPU și spital.

 

Pentru a îmbunătăți comunicarea cu pacienții, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău a lansat un sistem modern de avaluare a satisfacției pacienților, care a devenit funcțional începând cu data de 1 mai 2025. Acesta constă în aplicarea a trei chestionare online, personalizate, destinate tuturor categoriilor de pacienți. Unul dintre chestionare este destinat pacienților internați, altul poate fi accesat de către pacienții care se prezintă pentru consultații și tratament în  Ambulatoriul de Specialitate integrat, iar al treilea chestionar se adresează pacienților care se prezintă în cadrul structurii UPU-SMURD a unității medicale, a transmis luni, într-o conferință de presă, conducerea SJU Buzău.

„Așa cum am anunțat încă de săptămâna trecută, în ședința Consiliului Județean, Spitalul Județean de Urgență Buzău, din dorința de a îmbunătății relația personalului medical cu aparținătorii și pacienții care ni se adresează, am început o campanie de organizare a modului în care se va realiza acest deziderat, prin lansarea unei aplicații online, cu acces în fiecare salon, cât și la nivelul site-ului web al spitalului. Aplicația permite oricărui aparținător sau pacient care apelează la serviciile SJU Buzău, fie în ambulatoriu, fie în UPU, fie în spital, să completeze acest chestionar, astfel încât noi să putem avea posibilitatea să facem o analiză obiectivă în eea ce privește organizarea activității spitalului și a gestionării relației cu aparținătorii și pacienții”, a declarat managerul SJU Buzău, jr. Sorin Pătrașcu.

 

Conducerea unității medicale a explicat că, pentru completarea chestionarelor, sunt disponibile mai multe modalități de acces.

Astfel, prin accesarea unui link disponibil pe site-ul spitalului sau scanarea unui cod QR afișat pe site și în locuri vizibile în cadrul fiecărei structuri medicale, pacienții și aparținătorii acestora vor avea la dispoziție un set de întrebări relevate, la care vor putea răspunde fără teama de a fi deconspirați, întrucât numele acestora și adersa de e-mail folosite pentru accesarea chestionarului vor fi anonomizate.

Pentru pacienții care nu dispun de tehnologie electronică, rămân valabile formularele tipărite, care pot fi completate manual și depuse în cutiile de colectare amplasate în zone vizibile:

* În secția U.P.U.-SMURD, cutia este amplasată în sala de așteptare;

* În Ambulatoriul de Specialitate, cutia este plasată lângă Registratura Spitalului;

* În secțiile spitalului, cutiile sunt amplasate la intrarea în secții, pe hol.

Rezultatele pot fi analizate în timp real și se pot propune măsuri de îmbunătățire într-un timp mai scurt, cu posibilitatea implementării acestora”, a explicat directorul medical al spitalului, dr. Ștefania Szabo, care a subliniat că, prin această inițiativă, SJU Buzău urmărește îmbunătățirea continuă a calității serviciilor medicale oferite, prin colectarea și analiza sistematică a feedbackului pacienților și aparținătorilor.

 

Potrivit managerului Sorin Pătrașcu, în curând va fi disponibilă și o altă aplicație, care va gestiona informarea directă a aparținătorilor pacienților, astfel încât „periodic, aceștia vor primi, din partea spitalului, informații despre traseul pacientului în unitatea sanitară. Această aplicație se va instala în cadrul secției UPU, o zonă «fierbinte» în care este imperios necesară funcționarea acestei aplicații, cât și la nivel de spital, astfel încât să fie monitorizată activitatea medicală pentru toți pacienții internați”. Aceste informații vor fi asigurate de asistenți sociali, capabili să gstioneze atât partea medicală cât și cea psiho-socială, iar pentru asigurarea acestor servicii, unitatea medicală va suplimenta numărul asistenților sociali de care dispune, astfel încât să se asigure continuitatea acordării acestor informări.

În vederea îmbunătățirii comunicării personalului medical cu pacienții și aparținătorii, conducerea SJU Buzău s-a întâlnit „cu toți coordonatorii, începând de la îngrijitoare, infirmiere, asistente medicale, șefi de secții, pe care i-am informat că, pe lângă respectarea protocoalelor de lucru, trebuie să existe și mai multă empatie și o comunicare mai bună cu pacienții și aparținătorii acestora. Pentru a-i ajuta în acest sens, le vom oferi, începând chiar de astăzi, întâlniri cu formatori specializați, care îi va ajuta să se formeze la rândul lor în însușirea unor comportamente prin care relația cu pacienții și aparținătorii să se îmbunătățească substanțial, dar și să știe cum să gestioneze modul în care întregul personal al spitalului va pune în aplicare aceste principii”, a adăugat managerul spitalului.


Adaugati un comentariu


 

*