Aproape 19 milioane de lei pentru mentenanta cardului de sanatate

29 martie 2016 | 0 comentarii |

Au inteles si mai-marii CNAS ca sistemul informatic al acestui instrument de validare a serviciilor de sanatate are nevoie de un diagnostic precis si o interventie profesionala pentru a-l face sa functioneze. 

 

card sanatateNu mai este un secret pentru nimeni ca instrumentul de validare a serviciilor de sanatate mai mult nu functioneaza si da mari batai de cap celor care-l utilizeaza, fie ca sunt medici, farmacisti sau pacienti. Constienti ca sunt incapabili sa rezolve singuri problemele cardului de sanatate, mai-marii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au lansat pe SEAP o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de Help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic Cardul Electronic de Asigurari de Sanatate.

Numai ca, pentru a repara „incompetenta” celor care au dat zeci de milioane de euro unor firme care intre timp s-au desfiintat si ai caror administratori au mari probleme cu legea, va trebui ca din banii asiguratilor sa se dea alti bani.

Potrivit anuntului publicat pe SEAP, in vederea achizitiei serviciilor de mentenanta a cardului de sanatate, CNAS va incheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pentru o perioada de 36 de luni de la data atribuirii contractului. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Valoarea maxima estimata a acordului-cadru este de 18.817.791,78 lei (adica aproximativ 4,2 milioane de euro) fara TVA, in timp ce valoarea minima estimata este de 6.272.597,26 de lei, fara TVA.

Ofertele pot fi depuse pana pe 9 mai, ora 10,00, la CNAS, urmand sa fie deschise in aceeasi zi, de la ora 11,00.

 

dosarul electronic de sanatate-CNASSi tot din banii asiguratilor se vor plati inca 8 milioane de lei (fara TVA) pentru suport tehnic si mentenanta hardware pentru Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS).

Pentru achizitia de servicii de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru Platforma Informatica din Asigurarile de Sanatate (PIAS) va avea loc o licitatie deschisa, iar pentru acest serviciu CNAS este dispusa sa plateasca peste 8 milioane de lei (fara TVA), adica aproximativ 2  milioane de euro.

Si in acest caz va fi incheiat un acord-cadru cu un singur agent economic, cu o durata de 36 de luni, pentru care este luat in calcul tot pretul cel mai scazut.

Valoarea maxima estimata a acestui acord este de 8.386.506 lei, fara TVA, in timp ce valoarea minima estimata este de 2.795.502 lei, fara TVA.

In cadrul acestei licitatii, termenul limita pentru primirea ofertelor la CNAS este 6 mai, ora 10,00, urmand ca acestea sa fie deschise in aceeasi zi, de la ora 11,00.

 

card- de- sanatateReamintim cititorilor ca sistemul cardului de sanatate – CEAS a costat peste 87 de milioane de lei (fara TVA) si a fost implementat de HP Romania in asociere cu Novensys Corporation, avand subcontractant pe SIVECO Romania, contractul fiind atribuit in aprilie 2012.

Sistemul a mers greoi inca de la inceput, mai ales in zilele de luni si vineri, dar pe 15 februarie 2016 a fost o zi intreaga nefunctional, situatie care a generat un adevarat scandal intre CNAS, medici si pacienti.

Medicii s-au revoltat, pacientii s-au polans, dar lucrurile nu s-au rezolvat. Una dintre explicatiile date de conducerea CNAS a fost aceea ca sistemul IT si CNAS au ramas de cateva luni fara servicii de mentenanta si ca desi s-a lansat in iunie 2015 o licitatie deschisa pentru semnarea unui acord-cadru pentru servicii de administrare, suport tehnic si mentenanta pentru sistemul informatic CEAS pentru o perioada de 4 ani, nimeni nu s-a prezentat.

 


Categorii: Actual, C.A.S., Companii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*