Team Net International va asigura mentenanta sistemelor informatice ale CNAS in urmatorii trei ani

1 iulie 2016 | 0 comentarii |

Institutia a anuntat ca a finalizat analiza ofertelor de mentenanta si suport tehnic depuse pentru sistemul informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate si a decis castigatorul.

 

dosarul electronic de sanatate-CNASDintre cele patru firme care s-au „batut” pentru mentenanta sistemelor informatice ale Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), respectiv, atat pentru sistemul informatic al Cardului National de Asigurari de Sanatate (CEAS), cat si pentru Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate (PIAS) castigatoare este SC Team Net International SA, se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis de CNAS. Adica, firma care a apartinut controversatului om de afaceri si politician Sebastian Ghita a castigat pentru ca, potrivit CNAS, desemnarea castigatorului s-a facut aplicand criteriul „pretul cel mai scazut”, in conditiile in care toate ofertele depuse au fost considerate admisibile, respectand cerintele din caietul de sarcini.

Pentru mentenanta CEAS, oferta castigatoare este de 14,8 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 18,8 milioane lei fara TVA), iar pentru mentenanta PIAS, oferta castigatoare este de 7,5 milioane lei fara TVA (fata de o valoare maxima estimata de 8,4 milioane lei fara TVA). Cele doua contracte vor acoperi o perioada de trei ani si vor fi semnate dupa incheierea perioadei de contestare a procedurii (la 11.07.2016), in cazul in care nu vor exista contestatii. Contractele vor avea ca obiect furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic CEAS, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma PIAS”, se mentioneaza in comunicatul CNAS.

 

card sanatatePentru mentenanta si suportul tehnic al sistemului CEAS s-au inscris in cursa Hewlett-Packard SRL, IT Capital Management SRL si Team Net International SA, iar pentru mentenanta si suportul tehnic al PIAS s-au primit oferte din partea Hewlett-Packard SRL, Master Technology Systems SRL si Team Net International SA.

Contractele vor fi incheiate pe o perioada de trei ani si vor avea ca obiect de activitate furnizarea serviciilor de help-desk, mentenanta si suport tehnic aferente componentei aplicative a sistemului informatic al cadrului de sanatate, respectiv furnizarea serviciilor de administrare, suport tehnic si mentenanta hardware pentru platforma informatica a CNAS.

In acest seens, Casa de Asigurari de Sanatate a pus la bataie 18,8 milioane de lei, pentru contractul de servicii pentru mentenanta sistemului informatic al cardului de sanatate si alti 8.386.506 de lei, fara TVA, pentru celalalt contract.

Reamintim, furnizorii de servicii medicale de la toate nivelele s-au plans permanent de functionarea defectuoasa a celor doua sisteme informatice, care au dat mari batai de cap atat medicilor cat si pacientilor, inca de la lansare.

 


Adaugati un comentariu


 

*