Asociatia Daruieste Viata vine din nou in ajutorul copiilor bolnavi de cancer

Printr-o investitie de 16.000 de euro, asociatia a donat Institutului Clinic Fundeni mai multe aparate performante de recoltare a sangelui.

 

analize cancer fundeniIn cazul copiilor cu afectiuni oncologice, recoltarile periodice de sange in vederea analizelor sunt aproape o rutina zilnica, astfel ca personalului medical ii este din ce in ce mai greu sa gaseasca venele pacientilor care devin tot mai putin vizibile din cauza numarului mare de recoltari. Astfel, o procedura de rutina se transforma intr-un chin in plus pentru copii, atat pentru cei diagnosticati cu cancer cat si pentru nou-nascutii ajunsi la Fundeni cu diferite afectiuni, in cazul carora recoltarea de sange este foarte traumatizanta.

Incepand din aceasta saptamana, procedura va fi considerabil usurata datorita catorva aparate performante oferite prin donatie clinicii de la Fundeni de asociatia Daruieste Viata. Este vorba de o investitie de 16.000 de euro, din care au fost achizitionate mai multe aparate AcuuVein care functioneaza pe baza de tehnologie cu infrarosii, ajutand personalul medical sa identifice mai rapid venele inainte de recoltarea probelor de sange.

 

analizeCu ocazia donarii aparatelor, reprezentantii asociatiei au precizat ca 10.000 de euro au provenit din donatii iar diferenta de 6.000 de euro a venit din partea Raiffeisen Bank. Dispozitivul functioneaza ca un scanner cu infrarosii, un fascicul de raze fiind proiectat pe bratul pacientului iar acestea localizand rapid venele din care poate fi recoltat sange. Cei care vor beneficia in mod special de aceste aparate sunt copiii cu afectiuni oncologice internati la Fundeni, intrucat in cazul lor se impun analize frecvente pentru a le fi monitorizata evolutia, dar si ceilalti pacienti in cazul carora personalul medical are dificultati in a depista venele in vederea recoltarii de sange pentru analize, astfel de probleme fiind mai frecvente in cazul copiilor.


Adaugati un comentariu


 

*