Atentie la bolile cu transmitere sexuala!

23 aprilie 2013 | 0 comentarii |

Medicii dermato-venerologi trag un semnal de alarma: gonoreea ar putea deveni netratabila in curand, deoarece se constata o crestere a rezistentei ei la antibiotice din ce in ce mai puternice.

 

Gonoreea poate deveni o boala cu transmitere sexuala netratabila, asa cum este la ora actuala SIDA, au declarat astazi, oamenii de stiinta britanici, astazi, in cadrul unei conferinte medicale, in care au tras un semnal de alarma asupra cresterii rezistentei ei la antibiotice.

Expert in domeniul sanatatii sexuale, profesorul Cathy Ison, citat de BBC.uk.co, sustine ca subiectul reprezinta o problema majora de sanatate publica.

Antibioticele sunt modalitatea de baza in combaterea gonoreei. Bacteriile se adapteaza insa foarte rapid si isi maresc rezistenta. Medicii utilizeaza antibiotice din ce in ce mai puternice, dar optiunile se reduc in acelasi ritm, considerabil, de aceea boala ar putea deveni curand incurabila.

In acest context, Cathy Ison urmeaza sa vorbeasca la evenimentul amintit  despre importanta sexului protejat, in special in privinta barbatilor homosexuali. De asemenea, va sublinia importanta accesului la tratament.

Gonoreea este o boala cu transmitere sexuala. Este o infectie bacteriana a uretrei masculine si a uretrei feminine, colului uterin sau a ambelor la femeie. Gonoreea poate afecta rectul, anusul sau organele pelvine si rar conjuctiva.

Riscul de a face boala este mai mare la femei decat la barbati.


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*