Au fost selectate primele sase filme pentru festivalul international BUZZ CEE

15 aprilie 2016 | 0 comentarii |

Festivalul se va desfasura la Buzau, in primele zile din mai, iar cinefililor din toata tara li se propune o adevarata terapie culturala prin intermediul celei de-a saptea arte.

 

festival de film (1)La inceputul lunii viitoare, mai precis in perioada 4-8 mai, Buzaul va gazdui, in premiera, un festival international de film, eveniment care va constitui o adevarata cura de sanatate spirituala. Este oferita atat cinefililor buzoieni cat si iubitorilor peliculei din tara si chiar din strainatate, care vor participa la proiectiile celor peste 30 de productii cinematografice care vor rula in salile de la Cinema Dacia 3D,  teatrul George Ciprian si Sala Mare a Consiliului Judetean.

Festivalul BUZZ CEE este organizat, in premiera la Buzau, de asociatia CulturALL, in parteneriat cu Consiliul Judetean, Primaria si Consiliul Local Buzau.

Pe parcursul celor 5 zile de festival, organizatorii propun vizionarea a peste 30 de filme de lung si scurt metraj, precum si documentare. Acestea au fost selectate din aproape 1.000 de pelicule trimise pe adresa organizatorilor. Cele mai bune productii care vor rula pe ecranele buzoiene vor fi notate de un juriu format din specialisti, iar la finalul evenimentului se vor desemna castigatorii, pentru fiecare sectiune.

 

BlockbusterOrganizatorii au anuntat ca au finalizat selectia filmelor care vor participa la sectiunea de lung metraj, fiind vorba de sase poductii din Austria, Rusia, Bulgaria, Germania, Polonia si Romania.

Blockbuster – A Life in Moving Pictures este un fim de productie austriaca regizat Vlado Priborsky, pe care organizatorii il recomanda ca fiind unul plin de candoare, o imersiunea in procesul, nu intotdeauna placut, al conceperii unui film, chiar o fictiune inspirata din viata regizorului.

Rusia va fi reprezentata la aceasta sectiune de filmul Celestial Camel, in regia lui Yury Feting, un film simplu si cu atat mai frumos, despre trecerea la adolescenta, cand nici un obstacol nu e prea mare daca ai ca animal de companie un pui de camila, care mai are si puteri miraculoase.

In Snow este a treia productie selectata, un film bulgaresc despre familie, tradare, alegeri si iertare. Regizorul Ventsislav Vasilev prezinta relatia tata – fiu, vazuta prin ochii tanarului delicvent Bobby, care-si aminteste momentele importante ale vietii sale alaturi de tatal sau, in timp ce trebuie sa gaseasca o geanta cu bani.

 

ByPass 2Sin & Illy Still Alive este filmul ce va rteprezenta Germania si prezinta cercul vicios de droguri, alcool si desfrau din care doua tinere, Sin si Illy, fac parte. Cu cat incearca mai mult sa se smulga din acest ciclu, planificand o vacanta in insorita Grecie, cu atat soarta li se pune de-a curmezisul. Filmul este regizat de  Maria Hengge.

The Story of a Woman este o drama psihologica despre decizii personale care afecteaza, la fel ca-n viata, si destinele celorlalti. In acest caz, este vorba despre o viitoare mama, care decide sa isi paraseasca familia. Pelicula este opera regizorului polonez Michal Wegrzyn.

Singurul film romanesc din competitia de lungmetraj a BUZZ CEE, este ByPass, al regizorului  Nap Toader.  Actiunea se desfasoara pe parcursul unei ture de noapte a unui echipaj de Ambulanta, compus dintr-o doctoriţa, asistentul-amant si soferul-ambulantier. Cei trei aduc la spital un batran singur, muribund, dar care are ascunse sub saltea zeci de teancuri de bani.

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*