Consiliul Jutetean Buzau reia seria de sedinte de terapie prin cultura in Parcul Tineretului

14 iulie 2016 | 0 comentarii |

Deseara va debuta o noua editie a proiectiilor in aer liber de filme romanesti in amfiteatrul din parc, care vor avea loc in fiecare seara de joi si vineri pe tot parcursul verii.

 

amfiteatru parcul tineretuluiBuzoienii pasionati de cea de-a saptea arta dar si cei amatori sa isi petreaca o seara in aer liber vizionand un film romanesc de calitate, au toate motivele sa se bucure, tinand cont ca din aceasta seara Centrului Judetean de Cultura si Arta din cadrul Consiliului Judetean va relua seria proiectiilor de film in aer liber, in amfiteatrul din Parcul Tinererului.

Astfel, pe tot parcursul verii, buzoieni sunt asteptati in fiecare seara de joi si vineri in Parcul Tineretului, unde vor rula unele dintre cele mai noi si reusite productii romanesti, actiunea constituind o adevarata terapie prin cultura pentru cei care vor asista la proiectii. Pe langa placerea de a urmari un film bun, acestia vor avea astfel ocazia si sa petreaca doua-trei ore in aerul prosapat si racoraos al parcului, ceea ce le va da posibilitatea sa isi „reincarce bateriile” epuizate dupa o saptamana de lucru si sa se incarce de energie pentru week-end.

 

dupa dealuriSeria proiectiilor va fi reluata in aceasta seara, cand pe ecranul amfiteatrului din Parcul Tineretului va rula, incepand cu ora 21.15, filmul Dupa dealuri, in regia lui Cristian Mungiu. Cei care nu l-au vizionat inca dar si cei care vor dori sa il revada, vor avea astfel ocazia sa urmareasca povestea ecranizata a dramei petrecute in urma cu cativa ani la manastirea Tanacu din judetul Vaslui, unde o tanara calugarita a decedat dupa ce a fost supusa unui asa-zis ritual de exorcizare, in cursul caruia a fost tinuta legata si infometata. Filmul a avut premiera pe 19 mai 2012, la Festivalul Interna­tional de Film de la Cannes, unde Cristian Mungiu a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu.

Filmul spune povestea a doua fete, Alina si Voichita, care au crescut impreuna la orfelinat si s-au regasit apoi intr-o manastire izolata din Romania. Alina vrea sa plece de acolo pentru a se stabili in Germania si isi doreste ca Voichita sa vina cu ea, insa Voichita este atasata profund de viata de la manastire. Atunci cand Alina il infrunta pe preot, tanara este dusa la spital, iar persoanele care o ingrijesc incep sa creada ca este posedata de diavol.

 

bacalaureatMaine seara, de la aceeasi ora, este programat filmul Bacalaureat, regizat de acelasi Cristian Mungiu. Este vorba de cal mai nou film al regizorului, pelicula fiind laureata cu Premiul pentru Regie la Festivalul de Film de la Cannes.

Filmul prezinta povestea unui doctor dintr-un mic oras de provincie, care trebuie sa decida care e cea mai buna cale de urmat pentru copilul lui, in contextul societaţii romanesti de astazi si ii are in rolurile principale pe Adrian Titieni si pe Maria Dragus.

Ca de obicei, accesul publicului va fi gratuit la toate proiectiile, spectatorii fiind asteptati in numar cat mai mare.

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*