150.000 de euro de la André Rieu, pentru victimele de la Colectiv

15 aprilie 2016 | 1 comentariu |

Banii au fost stransi din vanzarea DVD-ului cu concertul artistului la Bucuresti si sunt destinati ingrijirii supravietuitorilor tragediei din noaptea de 30 octombrie 2015.

 

Andre RieuArtistul André Rieu a venit, ieri, in Romania, pentru a se intalni cu victimele incendiului din Clubul Colectiv, in cadrul unui eveniment caritabil organizat cu scopul donarii profitului realizat din vanzarea DVD-ului „André Rieu Live in Bucuresti”. Indragitul artist a anuntat valoarea donatiei, inmanand  presedintelui Asociatiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, un cec in valoare de 150.000 euro. Totodata, indragitul artist a venit insotit de o echipa de medici olandezi specializati in arsuri si chirurgie plastica, pentru ca impreuna cu medicii romani sa puna la punct o strategie de preventie si de interventie in cazul unor dezastre ca cel de la Clubul Colectiv.

Banii donati reprezinta o parte din suma estimata a fi necesara ameliorarii starii de sanatate a victimelor tragediei din Colectiv. DVD-ul „André Rieu Live in Bucuresti” va fi disponibil, in continuare, si in perioada Sarbatorilor Pascale, in reteaua magazinelor Carrefour, cu scopul de a continua actiunea de sustinere. Oricine doreste sa sprijine aceasta cauza, o va putea face prin achizitionarea DVD-ului, cu garantia ca banii vor fi directionati catre victime”, se arata intr-un comunicat de presa.

 

Andre Rieu, inmanand CEC-ul

Andre Rieu, inmanand CEC-ul

La mai bine de cinci luni de cand a plans pentru victimele de la Colectiv, artistul olandez s-a intalnit cu supravietuitorii si a demonstrat inca o data ca este un suflet noboil si sensibil, asa cum a fost perceput de romani. El a donat un CEC de  150.000 de euro, desi valoarea obtinuta din vanzarea DVD-urilor a fost de numai 135.000 de euro.

Suferinta lor este atat de mare! Este uriasa! Nu poti compensa asta niciodata. Singurul lucru pe care putem sa-l facem, pentru ca eu sunt bine, sunt sanatos, nu sunt ars, este sa-i ajutam pe acesti oameni cat putem de mult. Sper ca mai multi oameni vor face la fel”, a declarat André Rieu, cu prilejul intalnirii cu supravituitorii de la Colectiv.

Pacientii sustin ca statul roman le deconteaza doar spitalizarea si interventiile chirurgicale, in timp ce tratamentul specific recuperarii este extrem de costisitor si depinde in mare masura de donatii.

Muzica lui André Rieu are puterea de schimba destine si mentalitati, iar artistul a promis ca relatia sa speciala cu publicul din Romania nu se opreste aici.

 

operatie colectivIntalnirea cu celebrul violonist a avut un dublu rol, prin participarea specialistilor din domeniul chirurgiei plastice si reparatorii din tara si strainatate. Personalitatile prezente, dr. Gerard Beurthuizen – medic chirurg si Director al Spitalului de Chirurgie Plastica si Arsuri Martini din Groningen, Olanda; prof. dr. Dan Mircea Enescu, medic specialist in chirurgie plastica si reparatorie (reconstructiva), Manager al Spitalului Clinic de Urgenta pentru copii Grigore Alexandrescu; dr. Peter Oostveen – medic specialist in chirurgie si dr. Dragos Slavescu– medic specialist chirurgie maxilo-faciala, medic specialist chirurgie plastica-reconstructiva, au subliniat necesitatea unui sistem de educare si specializare a personalului medical necesar in astfel de situatii  de urgenta.

Acestia au subliniat ca, prin demersurile lor, vor contribui la dezvoltarea acestor proiecte si vor cauta sustinere in afara tarii, la nivel european.

Solidaritatea, spiritul civic si sentimentele de prietenie ale marelui violonist André Rieu reprezinta un gest de noblete si un exemplu de urmat pentru societatea romaneasca.

Dincolo de sprijinul financiar, ranitii de la Colectiv si-ar dori ca lumea sa nu uite ce s-a intamplat, iar autoritatile sa aplice legea.

 


Categorii: Actual, Lifestyle, Stiri

Comentarii (1)

  1. Catalin Calin spune:

    Notre respect Andre Rieu!

Adaugati un comentariu


 

*