Targ de sanatate in comuna buzoiana Catina

25 martie 2015 | 0 comentarii |

In cadrul unui proiect european de promovare a unui mod de viata sanatos, locuitorii comunei vor beneficia, in ziua de 28 martie, de evaluarea gratuita a unor indicatori de sanatate si de sfaturi tematice.

 

targ-sanatateLocuitorii comunei buzoiene Catina vor beneficia de evaluare gratuita a tensiunii arteriale, glicemiei, trigliceridelor, colesterolului, inaltimii si indicelui de masa corporala in cadrul unui Targ de Sanatate care va avea loc in comuna, in data de 28 martie.

Potrivit reprezentantilor Fundatiei Romtens, care implementeaza un proiect cu fonduri europene, in 19 comunitati rurale din 19 judete, Targul de Sanatate este un eveniment dedicat publicului general, in cadrul caruia se doreste atragerea si educarea populatiei in sensul adoptarii unui stil de viata sanatos, prin oferirea de sesiuni de informare individuale si constientizarea importantei monitorizarii si mentinerii unei bune stari de sanatate. „Actiunea se va desfasura intr-un cadru relaxat, lipsit de rigorile activitatilor derulate intr-un cabinet medical, dar care are rolul de a creste nivelul de informare si de constientizare a membrilor comunitatii cu privire la importanta si impactul stilului de viata asupra sanatatii si cu privire la importanta monitorizarii unor parametri cheie in evaluarea starii de sanatate”, se mentioneaza in comunicatul remis de organizatori.

 

tensiuneTargul de Sanatate organizat in comuna Catina reprezinta o oportunitate pentru locuitorii care vor participa la eveniment, de a primi informatii si sfaturi privind imbunatatirea starii individuale de sanatate, oferite de medici de familie, asistenti si specialisti in domeniul promovarii sanatatii. „Prevenirea anumitor boli, prin adoptarea unui stil de viata sanatos si eliminarea factorilor de risc ce conduc la aparitia acestora, sunt doar cateva dintre temele care vor fi abordate in cadrul targului si care se regasesc in materialele informative ce vor fi diseminate de organizatori in randul participantilor”.

Printre activitatile Targului de Sanatate se vor regasi cele de informare-educare posibile prin intermediul unor materiale scrise si audio-video, precum si prin intermediul unui medic de familie, dar si prin efectuarea unor masuratori ale principalilor indicatori ai starii de sanatate, precum masurarea inaltimii, greutatii, tensiunii arteriale, glicemiei, colesterolului, trigliceridelor. „La acestea se adauga activitatile adresate copiilor, desfasurate intr-un spatiu special amenajat. Copiii vor primi sfaturi despre igiena personala si alimentatia sanatoasa si, totodata, vor avea posibilitatea de a participa la concursuri de desen, colorat”, transmit organizatorii.

 

glicemieEvenimentul din 28 martie face arte dintr-un proiect mult mai amplu, care cuprinde mai multe sectiuni, initiat de Fundatia Romtens, cu sprijinul Primariei locale. Evenimentul de sambata are loc in incinta Scolii generale din comuna, in intervalul orar 9:00-13:00 si face parte dintr-un proiect mai amplu, derulat cu fonduri europene – „Dezvoltarea Resurselor Umane in 19 Comunitati Rurale din Regiunile Centru, Sud-Est, Sud-Muntenia – PSCR2”, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, „Investeste in oameni!si implementat de Fundatia Romtens la nivelul a 19 comunitati rurale din 19 judete.Din proiect fac parte mai multe componente, prin care s-au organizat cursuri pentru localnici, pentru mai multe grupuri tinta: manageri- cursuri de administrarea afacerii, angajati – cursuri privind sanatatea si securitatea in munca, iar pentru cei aflati in cautarea unui loc de munca s-au derulat actiuni de cautare si oferire a unui loc de munca. Acum, prin aceasta actiune, populatia va beneficia atat de informare cat si de un set de analize si investigatii gratuite, in scopul depistarii unor posibile afectiuni si directionarea catre un medic, dar mai ales pentru insusirea unor notiuni de preventie si mentinere a sanatatii”, a precizat Felicia Paraschiv, inspector resurse umane in cadrul Primariei Catina.

 


Adaugati un comentariu


 

*