Registrul national al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida, premiat la nivel european

17 octombrie 2014 | 1 comentariu |

Ceea ce medicii sustin de ani si ani, respectiv, constituirea unor Registre Nationale ale pacientilor pe afectiuni se dovedeste a fi eficient pentru sanatatea publica si a primit aprecierea forurilor europene de profil.

 

Poliartrita-reumatoidaRegistrul National al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida (RNPPR), un proiect de referinta pentru sectorul public de sanatate din Romania, a fost desemnat castigatorul Premiilor EuroCloud, la nivel european, la categoria Best Cloud Service Public Sector.

Proiectul dezvoltat pentru Asociatia Registrul Roman de Boli Reumatice, cu implicarea continua a membrilor Societatii Romane de Reumatologie (SRR), a presupus implementarea unui sistem cloud la nivel national dedicat automatizarii si eficientizarii procesului complex de inregistrare, validare si urmarire a dosarelor pacientilor tratati pentru diferitele forme de poliartrita reumatoida.

La nivelul unui singur an de utilizare, solutia informatica a deservit in cloud peste 4.000 de pacienti din intreaga tara si a crescut eficienta, rapiditatea si acuratetea fluxului de aprobare pentru zece terapii biologice”, se arata intr-un comunicat remis de Asociatia Registrul Roman de Boli Reumatice.

 

Poliartrita-reumatoida2Proiectul Registrul National al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida s-a dezvoltat ca urmare a deciziei luate de Asociatia Registrul Roman de Boli Reumatice in vederea eficientizarii procesului in care sunt inregistrate, validate si urmarite dosarele pacientilor tratati pentru diferitele forme de poliartrita reumatoida.

Obiectivul principal pentru acest proiect pilot realizat la nivel national a fost acela de a implementa un serviciu SaaS in cloud care sa asigure un flux rapid al dosarelor si sa permita pacientilor accesul la medicatie, intr-un mod corect si controlat, prin procesele online de aprobare sau respingere a terapiilor, sustin inititatorii proiectului.

 

Dr. Ioan Ancuta

Dr. Ioan Ancuta

Potrivit dr. Ioan Ancuta, project manager Registrul National al Pacientilor cu Poliartrita Reumatoida si presedinte al Comisiei de Biologice la nivelul CNAS, proiectul a fost demarat intrucat  „vrem sa aducem inovatie in sectorul de sanatate publica, sa ajutam pacientii din Romania cu servicii medicale livrate la standarde inalte de calitate si corectitudine. Principalul beneficiu obtinut din utilizarea sistemului cloud dezvoltat impreuna cu Ymens este reprezentat de standardizarea intregului proces de evaluare a dosarelor, care conduce la optimizarea timpului necesar aprobarii acestora. Timpul este foarte important pentru pacienti si, cu ajutorul acestui sistem, suntem mai eficienti, mai rapizi si mai corecti in beneficiul lor”

Proiectul RNPPR este un pilot la nivel national dedicat exclusiv poliartritei reumatoide pe care SRR intentioneaza sa-l aplice in viitor si altor afectiuni reumatologice.

Sistemul informatic in cloud este utilizat in prezent, in activitatea zilnica, de aproximativ 200 de medici specialisti din intreaga tara.

 Comentarii (1)

  1. Ghimis spune:

    Fac tratament cu humira si trebuia sa primesc aprobare din luna septembrie dar nu a mai venit am ramas fara tratament si incep durerile ce se intimpla? Cu stima.

Adaugati un comentariu


 

*