Terapie antistres la Consiliul Judetean

17 octombrie 2014 | 0 comentarii |

Astazi si maine seara, buzoienii se vor putea destinde uramarind la Sala Mare a institutiei cea mai noua comedie roamaneascapentru marile ecrane.

 

cartea-jungleiMedicii sustin ca, pentru a avea grija de sanatatea mintala, trebuie ca fiecare om sa-si gaseasca echilibrul corect in viata. Acesta poate fi atins fara efort, prin metode precum linistirea mintii, ruperea monotoniei, activitati de voluntariat si evitarea alcoolului si a drogurilor. Recent, in cadrul unei conferinte de specialitate, medicul psihiatru Elena Preda le-a adresat o serie de recomandari celor care se confrunta zilnic cu stresul, monotonia si alte probleme ale vietii cotidiene. Sunt zece lucruri pe care orice om le poate face pentru sanatatea lui mintala: valorizati-va, aveti grija de corpul dumneavoastra, inconjurati-va de oameni buni, oferiti-va ca voluntar, gestionati stresul, linistiti-va mintea, stabiliti-va obiective realiste, rupeti monotonia, evitati alcoolul si alte droguri, acceptati ajutorul atunci cand este nevoie. A te valoriza inseamna a-ti face timp pentru hobby-uri, proiecte preferate sau pentru a citi. Faceti cuvinte incrucisate zilnic, lucrati in gradina, luati lectii de dans, invatati o limba straina sau cantati la un instrument”.

Medicul s-a referit si la problema stresului, pentru rezolvarea careia sunt foarte importante tehnicile de buna adaptare. „Practicati tehnicile de buna adaptare, incercati un minut strategiile de destres, iesiti la o plimbare in natura, mergeti la un film, jucaţi-va cu animalele de companie sau incercati sa tineti un jurnal, pentru a reduce stresul. De asemenea, amintiti-va sa zambiti, pentru ca cercetarile arata ca rasul poate stimula sistemul imunitar, poate usura durerea, relaxeaza corpul si reduce stresul”, a mai precizat medicul Elena Preda.

 

america venimLa acest sfarsit de saptamana, buzoienii vor avea posibilitatea de a se relaxa si a-si descreti fruntile, dupa cum recomanda medicul, la o comedie ce va rula vineri si sambata, la Sala Mare a Consiliului Judetean. Centrul Cultural Francofon Buzau, in parteneriat cu Libra Film , Transilvania Film, Consiliul Judetean Buzau, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau si Galleria Mall Buzau invita buzoienii la proiectia de gala a filmului „America, venim!”, in regia lui Razvan Savescu. Mihai Calin, Gheorghe Ifrim si Adrian Vancica evolueaza in rolurile principale.

Filmul este o o comedie produsa de Libra Film Romania,  in 2014, actiunea fiind savuroasa, plina de situatii amuzante si inedite, si fiind completata perfect de actorii din distributie, nume mari si reprezentative pentru filmul romanesc.

Intrarea la proiectia filmului se va face pe baza de invitatie, in baza campaniei de promovare de la Galleria Mall Buzau.

Proiectiile de gala vor avea loc in data de 17 si 18 octombrie 2014, de la ora 18, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau, in prezenta regizorului Razvan Savescu si a actritei Oana Ioachim.

 


Adaugati un comentariu


 

*