Week-end cu film francofon, la Consiliul Judetean Buzau

Manifestarea denumita Zilele Filmului Francofon este organizata de Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau, in parteneriat cu Consiliul Judetean Buzau.

 

AFIS finalPentru un sfarsit de saptamana relexant, care sa ii ajute pe buzoieni sa scape de stresul acumulat treptat ca urmare a activitatilor de zi cu zi, si sa isi incarce bateriile pentru o noua saptamana, Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau va organiza in zilele de 22 si 23 marite Zilele Eilmului Francofon, manifestare ce va propune vizoinarea de catre publicul buzoian a celor mai recente si premiate filme realizate in tarile francofone, subtitrate in limba romana. Este vorba, in acelasi timp, de o premiera pentru judetul Buzau, iar la spectacole sunt asteptati cat mai multi buzoieni, mai eles ca intrarea este gratuita, doar pe baza unor invitatii ce pot fi obtinute incepand de marti de la sediul Centrului Cultural Francofon Buzau, din b-dul N. Balcescu, numarul 48. Organizata in mai multe orase din tara in parteneriat cu Grupul Ambasadelor, Delegatiilor şi Institutiilor Francofone din Romania, Organizatia Internationala a Francofoniei si cu sustinerea Ambasadei Canadei, manifestarea care va avea loc in week-end la Buzau se va bucura pe plan local si de sprijinul Consiliului Judetean Buzau si al Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau.

 

Consiliul-JudeteanProiectiile filmelor vor avea loc la sala mare a Consiliului Judetean, tema centrala a festivalului fiind familia. De aceea, filmele prezentate vor aborda subiecte majore precum saracia familiala si excluziunea sociala, solidaritatea intergenerationala, echilibrul intre munca si viata de familie, impartirea responsabilitatilor parentale, maternitatea si educatia copiilor. Organizatorii spun ca „festivalul doreste sa creeze punti de legatura intre cinematografiile tarilor francofone si sa asigure difuzarea filmului si a francofoniei in Romania”. Deschiderea oficiala a festivalului la Buzau va avea loc sambata 22 martie de la ora 17.00, in prezenta reprezentantilor Ambasadei Frantei in Romania si a Ambasadei Canadei in Romania, cat si a reprezentantilor institutiilor partenere de la Buzau.

Tot sambata, dupa festivitatea de deschidere, va putea fi vizionat filmul Diego Star, urmat de la ora 19.00 de La tete la premiere, iar duminica, de la ora 17.00 va fi difuzata pelicula Marussia, urmata de la ora 19.00 de L’enfant d’en haut.


Adaugati un comentariu


 

*