Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Buzau primeste donatii de la millitari

10 aprilie 2014 | 0 comentarii |

In Joia Mare, militarii Garnizoanei Buzau merg cu daruri pe sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, daruri platite cu „sangele” lor donat de la sfarsit de martie-inceput de aprilie. Aceeasi sectie a fost echipata si cu banii stransi de Consiliul Judetean Buzau in urma unui concert caritabil.

 

militari sangeUna dintre cele mai importante structuri din Armata Romaniei este Divizia 2 Infanterie Getica de la Buzau, tinand cont in special de rolul sau de coordonare permanenta a tuturor militarilor romani dispusi in toate teatrele de operatii de pe glob, in care tara noastra a fost implicata.

Cu sediul la Buzau si urmasa a celebrei Armate a 2-a, Divizia 2 a pornit, in luna martie o ampla actiune de interactionare cu societatea din Buzau.

Potrivit statisticilor militare, 45 la suta dintre cetatenii orasului Buzau sunt militari activi sau in rezerva, copii si sotii de militari, 17.000 fiind numai numarul militarilor buzoieni. In acest context, una dintre actiunile menite sa marcheze ziua de 23 aprilie – Ziua Sf. Gheorghe in calendarul crestin-ortodox, sfant care ocroteste Fortele Terestre Romane, a fost donarea de sange la Centrul de Transfuzii Sanguine din Buzau. Actiunea a avut loc din 21 martie si pana pe 4 aprilie, zile in care sute de militari din Garnizoana Buzau au dat inca o data dovada ca le pasa de semenii lor.

 

Lucian FocaIn fapt, nu este prima data cand militarii buzoieni doneaza sange la Centrul de Transfuzii Sanguine,iar de-a lungul timpului si pompierii, politistii si jandarmii din Buzau au facut acelasi tip de actiune.

Ulterior, militarii, politistii, jandarmii si pompierii au facut actiuni caritabile care s-au intors tot spre binele populatiei judetului Buzau.

De data aceasta, comanda Diviziei 2 Infanterie Getica a ales sanatatea ca domeniu de ajutorare in conditiile in care acest sector este in continuare vaduvit de conditiile proprii desfasurarii pe de o parte actului medical si pe de alta de conditiile decente de cazare a pacientilor. In pragul sarbatorilor pascale gandul militarilor buzoieni se indreapta catre copiii care ajung sa fie internati pe Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Buzau, una dintre sectiile care nu au avut parte de donatii de apreciat in ultimii ani.

Ca atare, generalul de brigada dr. Lucian Foca, comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica spune ca joi, 17 aprilie, reprezentanti ai acestei structuri militare au o misiune placuta.  „Cu banii obtinuti in urma donarii de sange, noi incercam sa cumparam o serie de lucruri necesare Sectiei de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Buzau. Cumparam un frigider, un televizor, un aparat de radio si sper un calculator astfel incat activitatea de acolo sa se desfasoare in conditii normale”, a declarat generalul Foca.

 

Presedintele CJ Buzau, Cristi Bigiu

Presedintele CJ Buzau, Cristi Bigiu

Aceeasi sectie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau a primit, anul trecut, in urma concertului caritabil organizat de Consiliul Judetean Buzau, la initiativa presedintelui Cristi Bigiu, in urma caruia s-au strans 60.000 de lei.

Potrivit organizatorilor, au fost vandute 2.171 de bilete, a cate 30 de lei fiecare (initial fusesera tiparite 1.900 de bilete, dar la solicitarea buzoienilor numarul acestora a fost suplimentat), astfel ca s-au incasat 65.130 de lei.

60.000 de lei au mers in contul Spitalului Judetean de Urgenta, pentru Sectia Pediatrie, iar restul banilor se vor folosi pentru sustinerea unor actiuni si concursuri de ecologie pentru elevi, de catre Pro Green Terra, pentru ca este bine sa ne educam copii in spiritul conservarii sanatatii si a respectarii mediului in care traiesc si cresc. Este o initiativa care a demonstrat ca si buzoienii pot sa se implice in problemele comunitatii, iar pentru asta le multumesc, dar sper  ca aceasta sa constituie doar inceputul unor astfel de actiuni”, a declarat la momentul respectiv, presedintele CJ, Cristi Bigiu, multumind buzoienilor pentru implicarea de care au dat dovada.

 


Adaugati un comentariu


 

*