Este oficial: la Parscov va functiona un Centru multifunctional, in structura Spitalului Judetean de Urgenta Buzau

26 februarie 2014 | 0 comentarii |

Cu o zi inainte de a pleca din Guvern, liberalul Eugen Nicolaescu si-a onorat promisiunea facuta deputatului de Buzau George Scutaru si presedintelui Consiliului Judetea Cristi Bigiu, aproband infiintarea acestui obiectiv medical.

 

Dr. Viorica Mihalascu, dir. DSP Buzau

Dr. Viorica Mihalascu, dir. DSP Buzau

Astazi, chiar in ziua in care ministrul liberal al Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a dat demisia, in urma deciziei PNL de a iesi din coalitia USL aflata la guvernare, Directia de Sanatate Publica (DSP) a Judetului Buzau si Consiliul Judetean (CJ) Buzau au primit instiintarea ca decizia de reinfiintare a fostului Spital Comunal Parscov, ca sectie exterioara a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Buzau, a fost publicata in Monitorul Oficial.

Potrivit  adresei Ministerului Sanatatii, SJU Buzau isi va completa structura actuala cu Centrul de Sanatate Multifunctional Parscov, care va avea in structura 20 de paturi (14 pentru adulti si 6 pentru copii), destinate internarii de o zi, la care se va adauga o sala de tratamente cu un punct de recolatare probe biologice (laborator) si 5 cabinete medicale de specialitate in regim ambulatoriu, in specialitatile medicina interna, chirurgie generala, obstetrica-ginecologie, pediatrie si ORL”, a precizat dr. Viorica Mihalascu, directorul executiv al DSP Buzau, apreciind ca astfel de centre reprezinta una dintre cele mai eficiente formule de acordare a asistentei medicale de calitate.

Reinfiintarea Spitalului Parscov a fost asumata de liberalii buzoieni impreuna cu Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean, inca din campania electorala din 2012, iar in 31 ianuarie 2014 a fost aprobat proiectul referitor la infiintarea Centrului Medical Multifunctional (CMM) Parscov, in structura Spitalului Judetean, aflat in subordinea administrativa a Consiliului Judetean.

 

Nicolaescu impreuna cu liderii PNL Buxzau

Nicolaescu impreuna cu liderii PNL Buxzau

Peste 22.000 de locuitori beneficiau de serviciile medicale ale fostului Spital Parscov in 2010, cand guvernul Boc a decis inchiderea unitatii medicale, odata cu alte doua spitale din judet. Promisiunea liberalilor in campania electorala a fost ca locuitorii din Patarlagele si cei din Prascov vor avea din nou spital. Spitalul Patarlagele a fost preluat de Spitalul Privat Sfantul Sava, care l-a modernizat si l-a adus la standarde europene, iar acum Spitalul Parscov va redeveni la randul lui functional.

Redeschiderea acestui spital a fost posibila datorita demersurilor pe care le-am facut, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, impreuna cu liderul deputatilor liberali, George Scutaru si cu senatorul liberal Doina Tudor. Impreuna am reusit sa obtinem sprijinul Ministerului Sanatatii, in urma negocierilor pe care le-am avut cu Ministrul Eugen Nicolaescu, acesta intelegand importanta si necesitatea infiintarii acestui Centru pentru locuitorii din zona. Consiliul Local din Parscov a sprijinit in totalitate aceasta decizie, iar acum avem confirmarea ca putem trece la fapte. Speram ca pana la 1 mai sa foe functional, astfel incat cei 22.000 de locuitori sa nu mai fie nevoiti sa vina la Buzau decat pentru cazurile grave si, cel mai important, sa aiba asigurata asistenta medicala, permanent”, a declarat Cristi Bigiu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

 

Spitalul Parscov

Spitalul Parscov

Centrul Multifunctional Parscov va oferi astfel servicii medicale de specialitate locuitorilor din 10 localitati, respectiv, Parscov, Magura, Unguriu, Scortoasa, Chilii, Canesti, Cozieni, Odaile, Bozioru, Braesti.

Centrul va oferi servicii medicale de calitate, in regim ambulatoriu, gratuit, unitatea medicala avand posibilitatea sa contracteze serviciile efectuate, cu Casa de Asigurari de Sanatate, facand parte din structura Spitalului Judetean. In plus, oamenii vor beneficia de servicii de laborator, dar si de consultatii si tratamente in specialitatile aprobate, care acopera cam tot spectrul de urgente medicale in ambulatoriu. Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a le demonstra locuitorilor din zona, care ne-au acordat increderea la votul din 2012,  ca ii respectam si stim sa ne respectam la randul nostru promisiunile”, a completat deputatul George Scutaru, presedintele PNL Buzau.

Singua problema care va mai da batai de cap autoritatilor locale este aceea de a gasi medici de specialitate care sa acorde servicii medicale la Parscov, dar asa cum spune presedintele Bigiu, pentru inceput, Spitalul Judetean va asigura transferul medicilor si asistentilor medicali necesari la noul Centru.

Consiliul Judetean Buzau va putea sprijini financiar si Centrul Medical de la Parscov, continuandu-se astfel politica generala de sustinere a sistemului sanitar buzoian inceputa de liberali la nivelul administratiei judetene in 2012.


Adaugati un comentariu


 

*