Avem nevoie de asigurare privata de sanatate?

14 mai 2012 | 0 comentarii |

Noua Lege a Sanatatii, promite ministrul Vasile Cepoi, va fi gata in curand si va fi supusa dezbaterii publice, urmand a se aplica. Unul dintre cele mai controversate capitole ale noului act normativ este si cel referitor la asigurarile private de sanatate, singurele care vor acoperi anumite servicii medicale de care omul are nevoie la un moment dat.

Volens, nolens, va trebui sa acceptam si acest mod de a accesa serviile medicale, dar o intrebare pertinenta pe care trebuie sa si-o puna fiecare inainte de a face o optiune trebuie sa fie daca pachetul de servicii oferit de o anumita firma de asigurari corespunde nevoilor proprii.

 

Propria atitudine fata de sanatate

In acest sens, este necesar sa definim mai intai atitudinea fata de propria sanatate, sa ne raspundem la intrebari legate de felul in care vrem sa ne recapatam tonusul si capacitatea de munca, sa avem o viata activa.

Este bine sa ne gandim ce vrem sa facem, spre exemplu, dupa una sau mai multe zile stresante la serviciu, in care nu ne simtim bine. Alegem sa ne luam o pauza (daca se poate), sa mergem la medic sau sa neglijam disconfortul cu orice risc?

Atitudinea fata de propria sanatate este unul din factorii esentiali de mentinere a unui standard de viata care permite ca o persoana sa aiba randament fizic si intelectual, dar mai ales sa nu ajunga sa se confrunte cu boli pe care mai tarziu sa nu le mai poata trata”, este de parere dr. Celine Toader, unul dintre cei mai experimantati medici buzoieni in medicina muncii.

Concluzia, la incheierea unei polite trebuie sa tinem cont daca planul de asigurare acopera si serviciile de care fiecare considera ca are nevoie dupa autoevaluarea personala.

 

Istoricul medical, profesia si hobby-urile

Alte aspecte importante de care trebuie sa tinem cont la alegerea unui pachet de servicii medicale asigurate privat consta in evaluarea lucida a afectiunilor de care am suferit cel putin in ultimii 7-10 ani si bolile care i-au afectat pe ceilalti membri ai familiei. Aceste afectiuni pot constitui factori de risc genetic pentru a dezvolta anumite boli, pentru care este bine sa avem in vedere un pachet de servicii de prevenire, depistare precoce si tratament pe aceste segmente, prin asigurarea medicala privata.

La fel de importanti sunt factorii de risc legati de profesia fiecarui asigurat, ca si cei pe care ii implica anumite hobby-uri pe care aceasta le are (munca in conditii de stres, stilul de viata la care il obliga profesia, daca ii plac sporturile extreme sau calatoresc frecvent si cu ce mijloc de transport anume). Tinand cont de aceste elemente puteti alege un pachet de servicii care sa acopere nevoile medicale care ar putea  aparea la un  moment dat.

 

Consultantul potrivit

Asigurarea de sanatate privata ar trebui sa fie liantul perfect intre dorinte si nevoi. Planurile de asigurare pot fi personalizate, astfel incat sa se potriveasca nevoilor celui care plateste polita de asigurare, iar pentru a avea convingerea ca face cea mai potrivita alegere este bine sa-si aleaga un consultant in care are incredere.

Este foarte important sa colaborati cu un consultant de asigurari private de sanatate despre care stiti ca va cunoaste nevoile si interesele, pentru ca pe masura ce aceasta piata se dezvolta vor aparea tot mai multe persoane care vor incerca sa vanda polite „mincinoase”, care sa nu corespunda nevoilor asiguratului.

 


Adaugati un comentariu


 

*