Bancherii se întrec în credite medicale

25 aprilie 2012 | 0 comentarii |

Ofertele bancherilor de credite pentru cheltuieli medicale sau cele pentru finantarea studiilor sunt tot mai prezente pe piata romaneasca. Acestea reprezinta un segment de nisa tot mai bine valorificat de bancherii romani in ultima perioada, cand creditele de consum au fost restrictionate de Banca Centrala. In conditiile in care creditele de consum au fost relativ usor de obtinut in ultimii ani, documentatia suplimentara si procedura mai greoaie din ultimul an au inclinat balanta in defavoarea creditelor specializate.

 

Un segment bun de speculat

Primii bancheri care au oferit credite medicale au fost cei de la Libra Bank, dar Banca Transilvania a creat o „divizie” speciala pentru acest segment profesional, astfel ca in septembrie 2007 a inaugurat  „Divizia pentru Medici” care la ora actuala detine pozitia a patra in cadrul Bancii in ceea ce priveste rulajul si profitul general. La Buzau, aproape toti medicii au conturi la aceasta banca la care au credite inclusiv pentru proiecte europene.

In ultimul an, insa, tot mai multi bancheri au descoerit ca BNR a lasat o „portita” pentru cei care au nevoie de finantare pentru studii sau in scopuri medicale.Imprumuturile cu aceste destinatii pot fi acordate conform normelor proprii stabilite de institutiile de credit, chiar si pe perioade ce pot ajunge la 20-25 ani.

 

Concurenta ofertelor

Oferta de credite de studii si credite medicale a devenit din ce in ce mai bogata, bancherii intrecandu-se sa atraga clienti.

CEC Bank a lansat de curand un credit destinat achitarii studiilor postuniversitare, inclusiv in strainatate, si credite pentru finantarea cheltuielilor medicale.

BRD, una dintre putinele banci care au oferit credite pentru studii in ultimii ani, si-a aditionat acum in oferta si creditele medicale. Potrivit bancii, sumele pot fi utilizate pentru orice fel de tratamente medicale, in tara sau strainatate, dar nu se mentioneaza daca includ si tratamentele optionale, precum chirurgiile estetice.

Si OTP Bank a lansat un credit pentru cheltuieli medicale, cu aproape doua procente mai ieftin decat creditul de consum, iar Banca Italo-Romena finanteaza si ea cheltuielile medicale, astfel ca pe zi ce trece creste concurenta ofertelor pentru credite medicale.


Categorii: Business, Financiar

Adaugati un comentariu


 

*