Bursa de specializare pentru medicii rezidenti ortopezi

Bursa este acordata de o companie de servicii medicale din Cluj-Napoca, cu ocazia implinirii a 10 ani de existenta, iar perioada de inscriere este intre 20 iunie si 20 august.

 

ortopedie-operatie de meniscUna dintre multele companii private de servicii medicale din Romania, Ronda Medical, implineste anul acesta 10 ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie initiaza un proiect dedicat sustinerii medicilor rezidenti din cadrul sectiilor de Ortopedie din toata tara. Este vorba despre acordarea unei burse unui medic rezident ortoped, care astfel va avea oportunitatea de a urma un curs gratuit AO Trauma in strainatate si de a efectua un stagiu de pregatire intr-o clinica din tarile membre UE. Nu in ultimul rand, titularul bursei va putea deprinde utilizarea echipamentelor si instrumentarului chirurgical distribuite de Ronda Medical, echipamente ce ii vor fi puse la dispozitie la sediul companiei din Cluj-Napoca. Reprezentantii companiei au anuntat ca participarea titularului bursei la cursul gratuit si la stagiul de pregatire din strainatate vor avea loc in cursul acestui an.

 

ortopedie rm.saratBursa se adreseaza tuturor medicilor ortopezi rezidenti din Romania, astfel ca cei care doresc sa beneficieze de aceasta oportunitate trebuie sa trimita, in perioada 20 iunie – 20 august, prin e-mail la adresa office@rondamedical.ro, o scrisoare de intentie de 600-700 de cuvinte, in care sa isi argumenteze motivele pentru care cred ei ca merita sa castige bursa. Scrisoarea de recomandare va fi insotita de o scrisoare de recomandare din partea coordonatorului de rezidentiat.

Ulterior, in perioada 2031 august, dosarele candidatilor vor fi analizate si jurizate, iar la data de 1 septembrie va fi anuntat candidatul care va beneficia de bursa si va avea ocazia sa plece la specializare in strainatate.

 

Dr. Cristian Bucur (foto: catcostaclujul.ro)

Dr. Cristian Bucur (foto: catcostaclujul.ro)

Referindu-se la acest proiect, fondatorul si directorul executiv al companiei, medicul Cristian Bucur, spune ca reprezinta un demers in incercarea de sustinere a tinerilor medici sa ramana sa profeseze in tara. „Ne confruntam tot mai mult cu fenomenul de brain drain sau migratia creierelor si avem nevoie de solutii pentru a pastra sau chiar a atrage noi specialisti in medicina. Desigur, motivarea cea mai utila este cea intrinseca, insa necesitatile financiare ale epocii in care traim nu le permit specialistilor sa ramana si sa lucreze doar din pasiune. Din acest motiv, trebuie sa incurajam alocarea unor fonduri mai consistente catre medicina. Bursa Ronda Medical reprezinta un prim pas pentru incurajarea si sustinerea medicilor tineri sa ramana in Romania”, a declarat dr. Cristian Bucur.

 


Categorii: Actual, Companii, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*