Buzoieni vaccinați la chiuvetă, treziți din somn de polițiști

26 ianuarie 2022 | 0 comentarii |

Cinci percheziții au loc, în această dimineață, în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind eliberarea certificatelor de vaccinare anti-Covid.

 

Tot mai mulți medici, asistenți emdicali și tot felul de intermediari sunt descoperiți, zilnic, de oamenii legii, că s-au implicat în fenomenul cunoscut ca „vaccinarea la chiuvetă”. Sute de percheziții, dosare penale și chiar arestări au fost făcute publice de oamenii legii. Medicii din spitale au prezentat numeroase cazuri de îmbolnăvire gravă și chiar de deces al celor care deși figurau ca vaccinați, dar care confruntându-se cu agresivitatea virusului au recunoscut că aveau certificat de vaccinare fals, obținut în schimbul unor sume deloc simbolice.

Cu toate acestea, fenomenul continuă să se manifeste la scară mare, zilnic sunt desoperiți oameni care-și cumpără boala și cadre medicale care sunt dispuse să-și asume riscuri pentru un câștig facil, chiar dacă este fraudulos.

Un nou caz de vaccinare fictivă anti-COVID este cercetat de poliţiştii buzoieni care, în această dimineață, au trezit din somn o familie bănuită că a beneficiat de certificate false de vaccinare. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Buzău, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, efectuează 5 percheziţii domiciliare, în judeţele Buzău, Giurgiu şi Ilfov, transmite IGPR.

„Activitatea vizează un cabinet medical individual, printre persoanele implicate fiind și personal medical din cadrul acestei entități”, se menționează în comunicat.

 

Polițiștii buzoieni au intrat la bănuieli și au demarat investigații specifice după ce s-a descoperit că patru persoane, membri ai aceleiași familii – soț, soție, fiu și noră – care pe rețelele de socializare militau vehement împotriva vaccinării, figurau ca vaccinați în județul Giurgiu.

În urma cercetărilor preliminare, polițiștii au descoperit că cei patru au obținut certificatul de vaccinare în schimbul sumei de 150 de euro, așa că, pe numele suspecților a fost deschis un dosar de ceretare penală, în care sunt vizate atât persoanele vaccinate fictiv, cât și personal medical din cadrul cabinetului medical de unde li s-ar fi eliberat, în fals, adeverința de vaccinare.

„Dosarul penal are la bază săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi uz de fals”, iar poliţiştii vor pune în executare 8 mandate de aducere, persoanele cercetate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei, pentru audieri.

Potrivit IGPR, activităţile beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar la percheziţii participă poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Giurgiu şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău.

UPDATE, 19.30: Se pare că buzoienii beneficiari ai vaccinării fictive sunt un funcționar de la Fisc, soția sa, funcționară la o bancă și copii lor. După audieri, aceștia au fost lăsați să plece acasă, iar cercetările continuă cu suspecții în stare de libertate.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*