Avertisment dur pentru cei care eliberează și utilizează documente Covid-19 false

18 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Acesta vine partea ministrului de Interne, Lucian Bode, care spune că la acest moment sunt cercetate în astfel de dosare 850 de persoane.

 

Românii au știut întotdeauna cum să se descurce pentru a „fenta” legile, fără a ține cont că de cele mai multe ori, de fapt, își fură singuri căciula. Și-au păstrat această abilitate și în pandemie, astfel că, în timp ce majoritatea locuitorilor din țările UE și nu numai aceștia s-au vaccinat împotriva Covid-19, românii ies în stradă și protestează împotriva unei proceduri medicale atestată prin cercetări și dovezi științifice, considerându-se oprimați.

Pe lângă această atitudine de paradă, încurajată de niște lideri de opinie care au găsit acum prilejul excelent să-și facă imagine, unii dintre cei care refuză vaccinarea au găsit soluții pentru a nu respecta restricțiile impuse de autorități, în condițiile unei incidențe foarte ridicate a îmbolnăvirilor. Soluția găsită este utilizarea de adeverințe sau certificate digitale false, documente de care se folosesc pentru a putea călători în străinătate sau pentru a avea acces în locuri și la evenimente la care pot participa doar persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală.

Astfel a apărut fenomenul „vaccinării la chiuvetă” cu complicitatea unor medici care aruncă dozele de vaccin pe care ar trebui să le administreze și eliberează documente prin care atestă că respectivele persoane s-au vaccinat. Evident că nu fac asta pe gratis, ci în schimbul unor sume de bani pe care cei în cauză sunt dispuși să le plătească, doar pentru a nu-și face un vaccin care este gratuit.

 

Lucian Bode

Un document fals nu îi protejează însă de boală, iar acest fapt este confirmat de cazul unui tânăr care a decedat după ce s-a infectat, deși avea adeverință că era vaccinat, dar a apucat să le mărturisească medicilor că certificatul de vaccinare pe care îl deținea nu era real.

Fenomenul documentelor de vaccinare falsificate a căpătat amploare, așa că ministrul Internelor, Lucian Bode, a lansat astăzi un avertisment dur la adresa celor care recurg la astfel de practici. „Pentru că am văzut foarte mulți români care apelează la certificate de vaccinare false, le transmit tuturor, atât celor care facilitează obținerea acestor documente false, cât și celor care cred că beneficiază de aceste certificate false, de aceste adeverințe false, că toți vor ajunge în pușcărie. Este inadmisibil să îți bați joc de cei din jurul tău, fraudând legea și apelând la astfel de practici. Sunt oameni care sunt reținuți, sunt oameni care sunt cercetați sub control judiciar în această perioadă, dar sunt convins că apetitul pentru o astfel de practică va scădea în momentul în care vor veni și primele condamnări”, a declarat acesta.

 

Ministrul Bode a adăugat că la acest moment sunt în lucru 362 de dosare penale, în care sunt cercetate 850 de persoane pentru teste PCR falsificate, pentru certificate digitale false și pentru adeverințe de vaccinare false. Este vorba atât de persoane care au folosit astfel de documente cât, și de persoane care au facilitat obținerea lor.

Acesta a subliniat că această prectică este cu atât mai gravă cu cât în țară spitalele nu mai fac față afluenței de pacienți infectați, menționând că până astăzi, România a transferat în Ungaria 26 de pacienți cu Covid-19, dintre care 17 la ATI și 9 cu o formă mai ușoară a bolii, dar având nevoie de oxigen, adăugând că unul din cei 17 pacienți din ATI a decedat. La acest moment sunt ocupate jumătate din locurile pe care Ungaria le-a oferit pentru pacienții români, iar situația în țară rămâne în continuare critică. „Dacă ne uităm la cifrele din spitale, constatăm că avem o medie zilnică de aproximativ 15.000 de infectaţi. Avem o medie zilnică, din păcate, de 300 de decese. La ATI sunt peste 1.700 de pacienţi, iar în UPU avem peste 1.900 de pacienţi, dintre care aproximativ 300 aşteaptă eliberarea unui pat în ATI”, a mai declarat Lucian Bode.

 


Adaugati un comentariu


 

*