România, țara cu cei mai mulți vaccinați „la chiuvetă” din Uniunea Europeană

20 decembrie 2021 | 0 comentarii |

La acest moment sunt deschise peste 500 de dosare penale, în care sunt cercetate peste 1.300 de persoane.

 

Izbucnirea pandemiei a demonstrat odată în plus că prostia și hoția fac casă bună în țara noastră, care a devenit, în scurt timp, lider la nivel european în ceea ce privește vaccinarea fictivă. Asta înseamnă că există niște oameni care se consideră suficient de inteligenți și de informați pentru a refuza o procedură medicală simplă și cu beneficii dovedite științific, dar care sunt dispuși să plătească din buzunar câteva sute de euro pentru a obține dovada că s-au vaccinat și a putea astfel să se vânture prin lume expunându-se și mai mult riscului de a se îmbolnăvi și fără să le pese că-i pot îmbolnăvi și pe alții. În acest timp, unii dintre cei care ar trebui să fie preocupați de sănătatea oamenilor și să îi facă să înțeleagă care sunt beneficiile vaccinării, profită de naivitatea celor menționați și le iau banii, pentru a-i vaccina fictiv. Așadar, avem o ilustrare cât se poate de clară a proverbului „s-a întâlnit hoțul cu prostul”, iar acest fenomen a adus din nou  o faimă nedorită României la nivel internațional.

 

Românii au prins rapid gustul vaccinări „la chiuvetă”, iar unii medici, asistenți și registratori din centrele de vaccinare n-au rezistat tentației de a face niște bani pe seama celor convinși că vaccinul anti-Covid îi omoară, îi nenorocește pe viață sau îi transformă în unelte ale Ocultei Mondiale prin implantarea de cipuri controlate prin 5G.

Astfel, România a ajuns, din țara cu cea mai bună rată de vaccinare în primele luni, una din țările europene cu cele mai scăzute rate de vaccinare, situându-se în același timp pe primul loc la numărul de persoane vaccinate fictiv.

Nu o spunem noi, a spus-o ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat aseară că, la acest moment sunt în cercetare peste 500 de dosare, iar peste 1.300 de persoane sunt cercetate pentru această infracțiune.

Numărul real al celor vaccinați „la chiuvetă” este însă greu de stabilit, dar se presupune că este de ordinul miilor, fiind posibil chiar să se fi depășit pragul de 10.000. Cel mai complex dosar de vaccinare fictivă este cel al centrului de vaccinare din vama Petea, unde se presupune că s-au vaccinat fictiv peste 3.500 de persoane. Unele dintre ele au ajuns în spital cu forme grave ale bolii, altele au plecat prin străinătate pe baza certificatelor false și se tem că vor ajunge în arest când vor reveni acasă de sărbători, așa că au început să se autodenunțe.

 

În câteva zile se împlinește un an de la demararea campanie de vaccinare, timp în care România a reușit să se evidențieze prin acest record rușinos și prin faptul că este una din țările cu cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană, ajungând cu greu la 40% din populație, procent care include însă și vaccinații la chiuvetă care n-au fost încă identificați.

Campania de vaccinare s-a împotmolit din nou și nimănui pare să nu-i pese, pentru că nu se face nimic concret în acest sens, iar adoptarea unei legi care ar putea impulsiona vaccinarea este amânată de aproximativ trei luni.

Nici măcar ministrul Sănătății nu pare să se grăbească foarte tare în adoptarea acestei legi, principala sa preocupare fiind modificarea proiectului astfel încât că nu îi deranjeze foarte tare pe cei care refuză vaccinarea și care ar reprezenta principala masă de votanți ai partidului din care face parte, dacă mâine sau în perioada apropiată ar avea loc alegeri.

 


Adaugati un comentariu


 

*