Expoziție caritabilă, în beneficiul copiilor cu malformații cardiace

20 decembrie 2021 | 0 comentarii |

Fundația Polisano strânge fonduri pentru o nouă misiune medicală, care va avea loc în luna februarie a anului viitor și în cadrul căreia vor fi operați mai mulți copii cu astfel de afecțiuni.

 

Mai mulți artiști sibieni, tineri și consacrați, și-au pus talentul în slujba unei cauze umanitare, alăturându-se proiectului  „Inimi Sănătoase pentru Copii”, pe care fundația Polisano îl derulează încă din 2015. Prin acest program au fost operaţi până acum peste 300 copii cu malformaţii cardiace din toată ţara, cu sprijinul unor echipe medicale locale şi internaţionale din Germania, Anglia şi Suedia, intervențiile fiind efectuate, gratuit cu ajutorul fondurilor provenite din donații făcute în urma unor campanii caritabile ale fundației.

O astfel de campania a fost demarată și la finele săptămânii trecute, urmând a se derula până la sfârșitul anului și având ca scop strângerea de fonduri pentru o nouă misiune medicală care va avea loc în luna februarie. Campania „HeART – Artă pentru inimi” constă în organizarea unei expoziții cu lucrările a 29 de   pictori, graficieni, fotografi şi sculptori sibieni, alături de lucrări realizate de peste 50 de elevi ai Liceul de Artă din Sibiu şi de la Şcoala Finlandeză ERI.

 

Expoziția poate fi vizitată până pe 31 decembrie în spaţiul Ambasadei Creative No’ Hai din Piaţa Mică a Sibiului, iar doritorii vor putea achiziționa lucrările expuse. Prețul pentru fiecare lucrare este stabilit de autori și va constitui donație în cadrul campaniei, fondurile urmând a fi folosite în luna februarie pentru noi operații menite să salveze viața unor copii cu malformații cardiace.

Curatorul expoziției este Alexandru Cînean, pictor şi profesor la Liceul de Artă din Sibiu, care a declarat că „nu a existat o selecţie propriu zisă a lucrărilor, aceasta realizându-se la nivelul artiştilor invitaţi, pentru a asigura diversitatea şi coerenţa cu tema evenimentului. Participanţii sunt atât artişti sibieni sau care locuiesc în Sibiu, cât şi copii de la Scoala Finlandeză şi Liceul de Artă. Am lansat o invitaţie deschisă copiilor, iar ei au apreciat foarte mult această iniţiativă caritabilă, cât şi şansa de a expune alături de artiştii sibieni. Este o oportunitate şi o mândrie pentru copii să-şi poată expune lucrările alături de cele ale profesorilor sau mentorilor lor”.

 

La rândul său, Cătălina Costache, directorul  executiv al Fundaţiei Polisano, a precizat cu ocazia vernisajului expoziției că  „următoarea misiune operatorie umanitară va avea loc în luna februarie 2022, de aceea copiii aflaţi pe lista de aşteptare au nevoie de tot sprijinul comunităţii pentru a primi o şansă la viaţă. Dacă sunt operate din timp, malformaţiile cardiace la copii le permit acestora să aibă o viaţă normală şi chiar să facă sport. Copiii pe care îi ajutăm să beneficieze de operaţii provin din familii modeste, care nu şi-ar permite să asume singure costurile medicale. Practic, prin oferirea unei donaţii pentru un tablou se dă o şansă la viaţă unui copil, iar donatorul se bucură de o lucrare artistică, pentru el sau care poate fi oferită în dar”.

La ora actuală, în România există foarte puține centre de chirurgie cardioavasculară pediatrică, iar o altă problemă este legată de lipsa medicilor specializați în astfel de intervenții. De aceea, mulți copii cu malformații cardiace sunt operați în străinătate, lista de așteptate fiind prea mare, în comparație cu posibilitățile pe care le oferă sistemul sanitar din România. Clinica privată Polisano din Sibiu este unul din centrele în care se fac astfel de intervenții. Copiii proveniți din familii cu posibilități materiale modeste sunt operați aici gratuit, datorită fondurilor strânse de fundația Polisano prin astfel de campanii caritabile.


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*