O nouă șansă pentru copiii cu malformații cardiace

Începând de astăzi, micii pacienți cu inimioare bolnave sunt așteptați la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală pentru evaluare și programare la operație.

 

Astăzi a debutează la spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală etapa premergătoare pentru o nouă misiune medicală în cadrul programului de tratament chirurgical şi intervenţional pentru copiii cu malformaţii cardiace congenitale. În cadrul programului, micuții pacienți cu astfel de probleme sunt operați gratuit, de echipe mixte, alcătuite din medici ai spitalului și medici străini, care se deplasează special în România în acest scop.

Până în prezent, 6 astfel de misiuni au fost derulate, în colaborare cu medici și personal medical din Statele Unite și din Israel, iar cea de-a șaptea misiune va avea loc în cursul lunii octombrie.

Dr. Felix Negoițescu, unul dintre specialiștii implicați în acest program, a declarat că patru dintre misiunile derulate până acum au fost în colaborare cu specialiști din SUA, iar celelalte două, cu specialiști din Israel. Pe lângă misiunea care se va desfășura anul acesta, în octombrie, cu specialiști americani, în luna februarie a anului viitor este programată o alta, în cadrul căreia inimioarele bolnave vor fi reparate și vindecate.

 

Medicul a mai declarat că, până acum, în cadrul fiecărei misiuni medicale au fost operați, în medie, 10 copii cu malformații cardiace congenitale, numărul total al pacienților fiind de aproximativ 60. Anul acesta a adus și o noutate în ceea ce privește metodele de tratament, aproximativ 20 de copii fiind tratați prin cateterism cardiac.

Programul se derulează în secția de Chirurgie Cardiacă Pediatrică a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, pe lângă tratarea copiilor cu malformații cardiace congenitale, urmărindu-se și formarea specialiștilor români în acest domeniu. Datorită acestui program, la începutul acestui an, secția deținea suficienți specialiști pregătiți, astfel încât să nu mai depindă de sprijinul medicilor străini, existând o echipă medicală completă care poate interveni oricând pentru a salva viața copiilor cu probleme cardiace.

 

Cu toate acestea, colaborarea cu partenerii americani și israelieni continuă, în luna octombrie urmând a fi efectuată o nouă serie de intervenții chirurgicale de către medicii români de la Grigore Alexandrescu și cei din Statele Unite.

Astăzi a debutat etapa premergătoare a noii misiuni medicale, respectiv, perioada de selecție a pacienților care vor fi operați în luna octombrie.

În acest sens, medicul Felix Negoițescu a anunțat că între 31 august și 11 septembrie, părinții copiilor cu probleme cardiace sunt așteptați să se prezinte cu aceștia la spitalul din Capitală, pentru evaluare. Este nevoie de o programare prealabilă, care poate fi făcută la numărul de telefon  0753.301.108, de luni până vineri, între orele 8.30 – 14.30.

Medicul a subliniat că „intervențiile chirurgicale efectuate în cadrul programului sunt gratuite”, costurile aferente fiind suportate de fundația Rotary International.

 


Adaugati un comentariu


 

*