Campanie umanitara pentru salvarea unor copii cu malformatii cardiace grave

Initiativa apartine Spitalului Grigore Alexandrescu si Rotary International District 2241 Romania, care mai au nevoie de 40.000 de euro pentru a-si atinge obiectivul.

 

Salvati-copiii-Grigore-AlexandrescuSpitalul de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu si Rotary International District 2241 Romania au lansat, ieri, campania umanitara „Salvati inima unui copil”. Scopul acesteia este de a facilita pregatirea a cinci medici si patru asistente din cadrul spitalului, in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice, dar si acela de a trimite 20 de copii cu astfel de afectiuni sa fie operati la clinica Wolfson din Israel.

Pentru a duce la indeplinire aceste doua obiective mai este nevoie de aproximativ 40.000 de euro. Viceguvernatorul Rotary International District, Victor Martin, a spus cu ocazia lansarii campaniei, ca suma totala necesara este de aproximativ 100.000 de euro, din care au fost stransi pana acum, 60.000. Campania se va derula pana in data de 10 mai, perioada in care oricine doreste sa faca o donatie poate trimite un SMS care va fi taxat cu 2 euro, din orice retea de telefonie, la numarul 8837, banii mergand in contul campaniei.

Suma totala stransa pana pe 10 mai va fi utilizata pentru acoperirea cheltuielilor de transport pentru echipele de medici, copiii si mamele care îi însotesc in vederea efectuarii interventiilor chirurgicale in Israel, precum si pentru acoperirea cheltuielilor administrative si ale analizelor medicale amanuntite.

 

operatie

Tot la clinica Wolfson din Israel urmeaza sa ajunga, in viitorul apropiat, si cei cinci medici si patru asistente de la Spitalul Grigore Alexandrescu, care se vor specializa aici in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice.

Colaborarea cu clinica din Israel nu este la inceput, tot aici fiind specializate, in 2013, alte patru cadre medicale de la acelasi spital din Capitala, care vor constitui nucleul in jurul caruia se va forma prima echipa ce va opera in cadrul Centrului de excelenta in tratarea copiilor cu probleme cardiace, care va functiona la Spitalul Grigore Alexandrescu, incepand cu luna iunie. Echipa va fi completata cu personalul care va merge la specializare in Israel, dar si cu medicii si asistentele care au intrat deja intr-un alt program de pregatire, derulat de Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant de la Targu Mures, in colaborare cu UMF Cluj.

 

Gr. Alexandrescu-RotaryCu ocazia lansarii campaniei umanitare, managerul Spitalului Grigore Alexandrescu a vorbit din nou despre centrul de excelenta care se va deschide in cadrul unitatii incepand cu luna iunie, centru ce va fi al doilea din tara, dupa cel de la Targu Mures care functioneaza deja de 10 ani. Cladirea in care va functiona viitorul centru este gata, fiind realizata printr-o investitie de 16,5 milioane de lei, bani primiti de la Primaria sectorului 1, urmand sa fie utilata cu aparatura neceesara, in valoare de 30 de milioane de lei, de aceasta data fondurile fiind alocate de Ministerul Sanatatii. „Nu cred ca vom opera la început mai mult de 50 de cazuri în primul an, iar în anul urmator, speram la 150-200. Suntem aproape în faza finala de a deschide noul centru. Cladirea este gata, aparatura va sosi. Exista o colaborare cu spitalul din Israel, dar si cu clinica din Targu Mures. Ministerul Sanatatii ne-a recunoscut ca centru anul trecut. Vor fi 85 de paturi, dintre acestea 50 prin reorganizarea spitalului si 35 de la minister. Vor lucra  aici 119 persoane, dintre acestea 14 medici si 69 de asistente”, a declarat dr. Dan Mircea Enescu, managerul spitalului.

 


Adaugati un comentariu


 

*