Aparatura medicala in valoare de 66.000 de dolari, donata de rotarieni, SCJU Cluj

14 octombrie 2017 | 0 comentarii |

Clinica Medicala I – Sectia Cardiologie si Clinica Ortopedie – Sectia ATI din Spitalul Clinic Judetean Cluj-Napoca sunt beneficiarele donatiei, facuta prin Proiectul umanitar „Bob Medley”.

 

Clubul Rotary „Cetatuiedin Cluj-Napoca a donat, vineri, spitalului judetetean din localitate, aparatura medicala de ultima generatie in valoare de 66.000 de dolari, anunta rotarienii clujeni. Clinica Medicala I – Sectia Cardiologie si Clinica Ortopedie – Sectia ATI ale Spitalului Clinic Judetean Cluj-Napoca sunt beneficiarele acestei donatii facuta prin Proiectul umanitar „Bob Medley”, un proiect de grant global, realizat de Rotary „Cetatuie” in colaborare cu Fundatia Rotary International, iar la eveniment au fost prezenti si membri ai Rotary din SUA.

Prin acest proiect a fost achizitionat si donat echipament medical de monitorizare a pacientilor internati in terapie intensiva, monitoare de pacienti si o statie centrala de monitorizare, cat si transductori (ce vor fi folositi la ecograful donat acum cativa ani tot de Cluburile Rotary din Cluj Napoca), in sectia Cardiologie interventionala a Clinicii Medicala 1. „Toate aceste echipamente ne ajuta sa crestem calitatea actului medical si sa crestem sansele de vindecare si de supravietuire a pacientilor internati in sectiile noastre de terapie intensiva. Am avut sprijinul partenerilor din Rotary International, din SUA, Ungaria, Muntenegru, Turcia”, a declarat, vineri, in cadrul evenimentului, dr. Adela Hilda Onutu, medic primar ATI la Clinica Ortopedie Cluj, membru al Rotary „Cetatuie”.

 

Aceste echipamente vor fi utilizate pentru protocoale specifice activitatii medicale desfasurata in cele doua clinici medicale, pentru monitorizarea si tratamentul pacientilor critici si a celor cardiaci. „Stim ca fiecare clipa conteaza, stim ca doar intr-un sistem integrat si foarte riguros organizat pot fi salvate vieti. Suntem convinsi ca aceste echipamente vor face mai usoara munca in cele doua clinici si totodata vor duce la salvarea semenilor nostri. Suntem mandri ca noi, o asociatie caritabila, putem ajuta niste profesionisti ce lucreaza in folosul comunitatii, iar rezultatul actiunilor noastre sunt inimi ce vor bate din nou!”, se subliniaza in comunicatul Rotary „Cetatuie”.

Proiectul este un preambul al altor evenimente ce vor avea loc la Cluj-Napoca, in aceasta toamna – „Institutul Carpathia 3-5 noiembrie 2017” – la care va participa Ian Riseley – presedintele Rotary International (2017-2018).

Rotary International este una dintre cele mai mari organizatii nonguvernamentale care asigura servicii umanitare in intreaga lume si ai carei membri sunt oameni care se dedica proiectelor umanitare si care incurajeaza, sustin si deruleaza programe pentru sprijinirea umanitatii, se subliniaza in comunicatul Rotary „Cetatuia”.

(sursa foto: Facebook)


Adaugati un comentariu


 

*