Salvati copiii, o noua donatie in campania de prevenire a mortalitatii infantile

Pana in prezent, organizatia a investit aproape 5 milioane de lei in dotarea maternitatilor si spitalelor cu aparatura medicala, contribuind astfel la salvarea vietii a peste 10.000 de nou-nascuti.

 

salvati copiiiOrgaizatia Salvati Copiii isi continua campania demarata in urma cu cinci ani, avand ca scop reducerea mortalitatii infantile prin dotarea unitatilor medicale cu aparatura necesara ingrijirii copiilor nascuti prematur sau cu probleme de sanatate. Pana in prezent, prin difierite campanii si actiuni, fundatia a reusit sa adune in cei cinci ani 4,8 milioane de lei, bani cu care s-a achizitionat aparatura performanta cu care au fost dotate 54 de maternitati si sectii de nou-nascuti din tara. Se estimeaza ca astfel s-a dat o sansa la viata pentru aproximativ 10.000 de copii.

Zilele acestea, organizatia a facut o noua donatie, beneficiar fiind Spitalul Filantropia, in cadrul caruia functioneaza cea mai veche Clinica de Obstetrica si Ginecologie din Romania, infiintata inca din 1813. Anul trecut, aici au venit pe lume 3.500 de copii, dintre care 375 au fost prematuri, clinica nedispunand insa de suficiente dotari pentru a le acorda acestora ingrijirile speciale de care au nevoie. Donatia facuta de Salvati Copiii consta intr-un incubator nou, cu functii de reglare a oxigenului si a umiditatii si cantar incorporat, astfel ca nou-nascutii veniti pe lume aici, inainte de termen, vor avea o sansa in plus.

 

Gabriela Alexandrescu

Gabriela Alexandrescu

Cu ocazia donatiei, reprezentantii organizatiei umanitare au organizat si o conferinta de presa, in cadrul careia a fost facut un scurt bilant al activitatilor de pana acum. Totodata a fost tras un nou semnal de alarma cu privire la faptul ca in Romania, la fiecare 5 ore, moare cate un copil, tara noastra mentinandu-se pe primil loc in Europa, in ceea ce priveste rata mortalitatii infantine, care este de 8,5 la mie.

Conform Gabrielei Alexandrescu,  presedintele executiv al organizatiei Salvati Copiii, o treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti cu echipamente medicale performante, dar si prin dezvoltarea de programe pentru mame si copii. In aceste directii se orienteaza cu prioritate demersurile organizatiei umanitare, dar este necesara si o mai mare implicare si din partea autoritatilor.

La conferinta de presa a participat si dr. Alexandru Rafila, consilier al ministrului Sanatatii, care a subliniat necesitatea unui parteneriat pe termen lung pentru rezolvarea problemelor de acest gen, dar si a crearii unei retele de servicii medicale in intreaga tara. El a vorbit si despre necesitatea investitiei in resursa umana a sistemului sanitar.

 

salvati copiii incubatorDonatia facuta Spitalului Filantropia este prima din acest an, Gabriela Alexandrescu anuntand ca vor urma alte 14 donatii pana la finele anului, pe lista aflandu-se maternitati din Arges, Constanta, Dolj sau Vaslui. Donatia a fost posibila  datorita parteneriatului fundatiei cu Libris.ro, un site prin intermediul caruia pasionatii de lectura pot cumpara carti, avand totodata si posibilitatea de a face donatii pentru a sustine cauza organizatiei Salvati Copiii.

Incepand de astazi, oricine doreste sa doneze in cadrul acestei campanii poate trimite un SMS la numarul 8844, valoarea donatiei fiind de doi euro. Totodata, persoanele fizice pot sustine programul de reducere a mortalitatii infantile prin redirectionarea a 2 la suta din impozitul pe venit catre maternitati, sectii de nou-nascuti si suport parental, prin intermediul organizatiei Salvati Copiii.

Formularele pentru redirectionare, precompletate cu datele de identificare ale organizatiei, pot fi descarcate de pe site-ul oficial al acesteia. Dupa ce vor fi completate cu datele personale si semnate, acestea se pot depune personal, la administratiile financiare de domiciliu, sau trimise prin posta, cu confirmare de primire, pana la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie mentionat in formular, acesta urmand sa fie completat de catre administratia financiara.

 Comentarii (1)

  1. Virgil Onita spune:

    Toata admiratia pt toti cei implicati in rezolvarea acestor probleme de viata si suflet! Felicitari si multumiri tuturor!

Adaugati un comentariu


 

*